Microsoft aandeelhouder in Inprise

Microsoft blijkt een belang te hebben in Inprise/Borland, de software-onderneming die begin deze maand werd overgenomen door Corel. Naar nu pas bekend is geworden heeft Microsoft zich vorig jaar voor 25 miljoen dollar ingekocht bij de leverancier van ontwikkelhulpmiddelen en middleware. De voorwaarden voor die aanschaf stellen onder meer dat Microsoft de aandelen niet van de hand mag doen vóór juni 2001.

Van het nu gefuseerde Linux-bedrijf Corel/Inprise is uiteindelijk in totaal 4 procent in handen van Microsoft. De firma is weliswaar een minderheidsaandeelhouder, maar heeft op zijn beurt ook voorwaarden gesteld. Inprise - en daarmee nu Corel - is verplicht de DNA-objecttechnologie van Windows 2000 te ondersteunen. Daarnaast moet de softwareproducent een licentie nemen op de nieuwste Foundation Classes en Windows-ontwikkelsoftware van Microsoft. Analisten interpreteren dit als een mogelijke toenadering tussen Corels Linux-uitvoering en Windows. Ondertussen is Microsoft nog altijd zeer sceptisch over het populaire 'open source'-besturingssysteem.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-25T00:00:00.000Z Jasper Bakker