Visumprobleem voornaamste zorg Nederlands team

Voorbereiding finale Imagine Cup omvat ook projectpresentatie

Het Nederlandse studententeam voor de wereldwijde programmeerwedstrijd Imagine Cup is druk bezig met de voorbereiding op de finale in India. Computable volgt ‘onze jongens’.

Het driekoppige Nederlandse team dat de nationale finale heeft gewonnen, gaat volgende maand naar India. Daar doen zij mee aan de finale van de door Microsoft georganiseerde wereldwijde programmeerwedstrijd Imagine Cup, die nu voor de derde keer wordt georganiseerd. Studenten Rolf en Matthias Huisman (broers) en teamgenoot Sebastian Himmel werken aan hun project, de vlotte presentatie ervan en een benodigd visum.

Het bleek namelijk een klein probleem te zijn dat Sebastian in Duitsland woont en dat India visums verplicht stelt voor de studenten. Een gang via ambassades volgde dus. In Nederland was dit obstakel vlot genomen, in Duitsland bleek dat wat meer moeite te kosten. “Het is een hoop geregel, dat leidt wel af”, zegt Matthias. Rolf vult aan: “Maar het loopt parallel.” Dus het hindert het ‘echte’ werk niet, aldus het team.


Bevroren

Zij hebben hun applicatie voor een geautomatiseerde medische helpdesk, health desk, in wezen af. “We hebben de functionaliteit vastgelegd (feature freeze) en maken het nu stabieler”, vertelt Rolf. De code was al werkend voor de - gewonnen - landelijke finale in het Living Tomorrow-huis in Amsterdam. “Dit was de eerste keer dat ik vóór een demo een nacht goed heb geslapen”, lacht Rolf.

Daarnaast werken de drie aan hun presentatie. Alleen code hebben en draaien, is niet voldoende voor de Imagine Cup. De makers moeten hun project ook aan de man brengen. Het Nederlandse team loopt wat dat betreft eigenlijk al voor op de wedstrijd; er is al contact met een Nederlandse zorgverzekeraar die interesse heeft in de health desk.


Eindstrijd

Toch kan de strijd om de wereldbeker nog spannend worden. “De Indiase en andere Oosterse teams steken er hele dagen in. Dat kunnen wij niet, dus moeten we slimmer zijn. De structuur beter hebben, juist ook van tevoren”, zegt Rolf. Hij legt uit dat maar al te veel softwareprojecten aan zelfnormering doen; niet gericht op de omgeving waarin het moet gaan werken. “Je moet een oplossing zoeken bij een probleem, niet andersom.” Dat omvat ook rekening houden met legacy-systemen en andere software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-21T09:17:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.