Managed hosting door True

P2p is goedkope vorm van distributie

 

Omroepen in binnen- en buitenland zijn geïnteresseerd in Tribler, omdat deze technologie voor hen in principe een goedkope manier is om televisieprogramma's te distribueren.

Televisie kijken via internet kan natuurlijk via sites als www.uitzendinggemist.nl. Veelbelovender is het versturen van televisiebeelden via p2p-streaming. Omroepen in binnen- en buitenland zijn geïnteresseerd in Tribler, omdat deze techniek voor hen in principe een goedkope manier is om televisieprogramma's te distribueren. De Nederlandse Publieke Omroep besloot vorig jaar tot samenwerking. Naar verluidt hebben ook de BBC en de ZDF belangstelling getoond.

Met de nieuwste versie van Tribler (4.0) kan ook naar video's worden gezocht op YouTube en via Bittorrent (een p2p-programma voor het downloaden van grote bestanden). De filmpjes zijn direct binnen Tribler te bekijken.

Televisie

Tribler is het eerste p2p-systeem waarmee niet alleen bestanden kunnen worden uitgewisseld, maar dat ook geschikt is voor het uitzenden van televisie. Het programma is het resultaat van onderzoek binnen het I-share-project door Freeband, een consortium van meer dan dertig Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen.
Een commerciële pendant van Tribler is Joost (joost.com). Met Joost hebben internetgebruikers met een breedbandverbinding de beschikking over zo'n 150 kanalen. De inkomsten voor het bedrijf achter Joost komen onder andere uit advertenties. In mei maakte het bedrijf een lijst van 32 adverteerders bekend, waaronder Coca-Cola, HP, Intel en Nike.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2078854). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×