Managed hosting door True

Tips Development

Hieronder vind je allerlei tips op het gebied van Development. Heb je ook tips? Stuur dan een e-mail met toelichting naar lezers@computable.nl.

Kijk naar bruikbaarheid van product

Ruud Ravenhorst
Senior Webadviseur
Gemeente Gouda
"Kijk niet alleen naar fraaie code, compatibiliteit en snelle ontwikkelmethodes, maar kijk ook naar de bruikbaarheid van je product. Leef je in in je potentiële gebruikers. Usability- en interfacedesign creëren tevreden gebruikers. En die zijn een noodzakelijke investering om je programma écht zinnig te maken."

Focus niet alleen op ervaring

Paul Lambrechts
Senior Application Engineer
The MathWorks

"Zorg voor ‘brains on board'. Programmeertools maken het leven van een ontwerper gemakkelijker, maar vereisen ook een juiste manier van werken. Ervaring met de betreffende tooling is natuurlijk een plus, maar niet essentieel. Wat belangrijk is, is dat er duidelijke afspraken zijn over de ‘way of working' met de tools binnen het bedrijf. Het grootste voordeel dat behaald kan worden met programmeertools is dat ingenieurs bezig kunnen zijn met ontwerpen, en niet met programmeren."

Houd de programmeur binnen boord

Paul Lambrechts
Senior Application Engineer
The MathWorks

"Het is een misvatting om te denken dat programmeertools als vervanger dienen voor een programmeur. Als het goed is, wordt de programmeur met behulp van de juiste programmeertools wél naar een hoger niveau gebracht. De programmeur is daardoor niet meer bezig met ‘code kloppen', maar juist met het functionele gedrag van de software, de koppeling aan ‘requirements', het genereren van testen enzovoort."

Geloof in de kracht van programmeertools

Paul Lambrechts
Senior Application Engineer
The MathWorks

"Zie een programmeertool als een ‘hogere programmeertaal'. Niemand vraagt zich meer af of een C-compiler wel goede en efficiënte machinecode produceert: dat wordt immers aan de maker van de compiler toevertrouwd. Hetzelfde geldt in toenemende mate voor programmeertools die C-code als tussenstap kennen. Een goede programmeertool produceert code die net zo snel en efficiënt is als handgeschreven code die door een goede programmeur is vervaardigd. Met dat verschil dat een programmeertool géén bugs oplevert."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.