Managed hosting door True

Serie: Project Portfolio Management

HP PPM Center faalt op rapportagebied

Deel 3

De afgelopen jaren heeft HP duidelijk de nadruk gelegd op software die bedrijfsbeheerders een groter inzicht biedt in de impact en kosten van ict-investeringen op de bedrijfsprocessen. Dus een ict-inzicht vanuit bedrijfseconomisch perspectief, eerder dan vanuit het gebruikelijke technische oogpunt. Ook het PPM-aanbod van HP is op die manier geëvolueerd. HP voegde een financiële beheermodule toe en integraties met andere applicaties, ook die van derden.

Voordelen

HP PPM Center omvat standaard een indrukwekkend aantal processen en dat kun je nog uitbreiden via integratiebruggen naar andere applicaties. PPM Center biedt een behoorlijk aantal vooraf geconfigureerde werkschemamodellen. Er zijn heel wat bedrijven die hun eigen processen daaraan aanpassen voor een zo succesvol mogelijke implementatie.

Kritiek

HP Project Portfolio Management Center

De rapportage is het meest bekritiseerde onderdeel van HP PPM Center. Veel gebruikers vinden dat er niet genoeg faciliteiten standaard meegeleverd worden voor rapportage op beheerderniveau. Dat leidt vaak tot het gebruik van rapportagegereedschappen van derden, of tot het gebruik van gegevensexport en externe verwerking in spreadsheets om tot het gewenste gedrukte rapport of de gewenste presentatie te komen. HP heeft vorig jaar een Business Objects-gebaseerde rapportagemodule toegevoegd aan PPM Center om aan deze kritiek tegemoet te komen. Een ander punt van kritiek gaat over de tijdrapportage. Het gebruik daarvan is lang niet even makkelijk en noodzakelijke elementen blijken vaak niet voorzien. Het meest pijnlijke is het ontbreken van de mogelijkheid tot het automatisch in de gaten houden van overuren als extra kostenpost met behulp van een overurenkostenverhouding, in die gevallen dat het totaal aantal uren dat van een typische werkweek (38 tot 40 uur) overschrijdt. Dat moet u handmatig doen. Het door HP in PPM Center toegevoegde financieel beheer is helaas onvolwassen en onvoldoende gedetailleerd. Dat komt het meest naar voren bij overzichten en rapporten op basis van analyses gerelateerd aan tijd, waarde en kosten. HP wil dit verbeteren door PPM Center te integreren met HP IT Financial Management voor het meten, analyseren en aanrekenen van IT-kosten.

Meer info

HP PPM Center

De serie

Vorige deel: CA Clarity
Volgende deel: Microsoft Office Enterprise Project Management

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-15T09:37:00.000Z Johan Zwiekhorst, Data TestLab
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.