Lead concept artisit bij Destiny sluit af met vragenvuur

‘Game art is teamwork’

IT Talent College

De collegereeks van Jesse van Dijk sluit af met een scherp vragenvuur. In december 2014 vond de opname-avond plaats en verruilde Van Dijk Seattle voor een inspirerende talk in Utrecht. Meer dan tweehonderd it-studenten en game-fanaten waren aanwezig. Het laatste college is nu beschikbaar voor iedereen op de website van IT Talent College. In dit college krijgen de studenten de kans om Van Dijk vragen te stellen.

Verschillende vragen passeren de revue. Zo zijn veel studenten benieuwd hoe lang de uitwerking van een idee in een tekening duurt. Van Dijk geeft aan dat dit ligt aan de complexiteit van het idee. Hij adviseert om een idee altijd in één zin te beschrijven. ‘Lukt dat niet, dan is je idee te complex en zullen anderen het niet begrijpen. Maak simpele, minimalistische boodschappen.’ Een andere student vraagt zich af hoe Van Dijk zijn design-techniek verbetert. ‘Heel veel moeite in steken, kritisch kijken naar wat je maakt en welke ideeën je eigenlijk wil realiseren’, benadrukt hij.

Team versus freelancer

De zaal is ook nieuwsgierig wat Van Dijk liever heeft: werken in een team of zelfstandig werken aan een project? Van Dijk: ‘Ik vind het leuk om andere disciplines te leren kennen dus werk ik liever in een team.’ Op de vraag hoe Van Dijk omgaat met een art block antwoordt hij: ‘Effort, heel veel effort’. Daarnaast is Jesse in zijn vrije tijd ook bezig met ontwerpen.

De studenten zijn vooral benieuwd waarom Van Dijk de e-mail van Bungie heeft gekregen. Van Dijk: ‘Ik denk door heel hard te werken en zorg te dragen voor de dingen die je doet. Het belangrijkste is in jezelf te geloven.’ Daarnaast geeft Van Dijk aan gestopt te zijn met het lezen van reviews over de game Destiny. ‘Ik lees alleen nog maar fora of speel incognito het spel.’ Volgens Van Dijk is Destiny een spel wat mensen aan elkaar verbindt. ‘We luisteren ook echt naar de fans bij Bungie.’

De toekomst

Op de vraag wat Jesse na het project ‘Destiny’ gaat doen is hij stellig: ‘Het is een langdurig project, dus ik blijf zeker hier nog even werken. Ik geniet van elk proces.’ Jesse sluit af met antwoord te geven op de vraag welke opleiding hij zou kiezen om te bereiken wat hem is gelukt. ‘Er is veel keuze tussen opleidingen, maar kijk altijd welke opleiding jou helpt je ideeën het beste te ontwikkelen.’

De colleges over Jesse van Dijk vormen een verlengstuk op het reguliere onderwijs. Het online platform is daarom voor iedereen toegankelijk waarbij de colleges kosteloos kunnen worden teruggekeken. Binnenkort worden de vier colleges van Meindert Ekkelenkamp, lead game artist en 3D game art instructor, vrijgegeven. Hij gaat dieper in op ‘character design’.

It-security

Na het succes van de eerste opnamedag van IT Talent College, komt IT Talent College terug in september 2015. De tweede opnamedag staat in het teken van IT-security. Het concept blijft hetzelfde: een samenwerking met it-studenten, top of the list sprekers en ruimte voor een scherp vragenvuur. Voor deze opnamedag is de legendarische John Draper a.k.a. Captain Crunch gestrikt.

(4/4) IT Talent College: What would you ask Jesse van Dijk?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-12T08:46:00.000Z Sander Hulsman