Managed hosting door True

Concurrentiestrijd tussen Cisco en Microsoft barst los

John Chambers, ceo van Cisco, vreest niet voor Microsoft in de strijd om de macht in de markt voor unified communications (UC). “We lopen drie jaar voor.”

Dit zei de Cisco-baas tegen zijn zakelijke partners die de netwerkoplossingen wederverkopen aan eindgebruikers, tijdens de Cisco Partner Summit in Las Vegas. Microsoft concurreert op het gebied van unified communications steeds vaker direct tegen Cisco. Beide bedrijven leveren een platform voor spraak, data en video, dat gecombineerd wordt met applicaties, zoals crm, erp, ‘presence’ en e-mail. Cisco en Microsoft leveren beide zelfontwikkelde oplossingen, bijvoorbeeld voor web conferencing, VoIP (Voice over IP) en Instant Messaging. Microsoft levert al Live Communications Server en binnenkort de opvolger Office Communications Server 2007, waarvan nu een bètaversie beschikbaar is. Overigens mengt IBM zich ook in de markt voor unified communications met Lotus SameTime, dat tools voor spraak, instant messaging en conferencing biedt.

Chambers zegt dat Cisco direct de concurrentiestrijd aangaat met Microsoft in de macht in de markt voor unified communications. “We lopen drie jaar voor en we hebben nooit een strijd verloren terwijl we een voorsprong hadden van drie jaar.” Volgens Chambers zijn de Cisco-oplossingen voor unified communciations interoperabel en open voor andere samenwerkingsoplossingen.

Ambities

Op het gebied van ‘collaboration’ en Web 2.0 wil Cisco ook een sterke speler zijn. In deze markt is Microsoft ook zeer actief. Chambers: “Web 2.0 verandert de manier hoe bedrijven en mensen zaken doen.” Web 2.0 bevat volgens de Cisco baas technieken die inzetbaar zijn voor collaboration. Mensen en bedrijven kunnen daardoor beter samenwerken, zo verwacht de baas van Cisco. Recentelijk kocht Cisco het bedrijf WebEx, dat samenwerkingsdiensten levert voor video, web en audio. Microsoft heef ook ambities om een sterke speler te worden rond samenwerkingsoplossingen. Zo kocht de softwaregigant recentelijk Tellme Networks.

Jasper van ’t Wout, directeur van telecomdienstverlener Digacom en Cisco-partner, merkt dat Cisco en Microsoft steeds meer tegen elkaar concurreren. “Cisco levert op het gebied van unified communications zijn eigen applicaties, zoals Presence, een msn-variant van Cisco, en MeetingPlace. Daar is overigens op dit moment veel vraag naar, maar Microsoft komt binnenkort met een product dat op de Cisco CallManager lijkt.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-04-27T15:27:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.