‘Telecomproviders maken Android onaantrekkelijker’

Dit artikel delen:
Android

Telecomproviders vervuilen Android door commercieel gedreven pre-installs. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

T-Mobile werkt actief samen met verschillende smartphonemakers om gerichte updates voor die toestellen te kunnen verspreiden. Het gaat echter niet zozeer om updates voor Android die dan securitygaten dichten. De samenwerking is bedoeld om providerspecifieke veranderingen door te voeren. Deze vallen uiteen in twee soorten: functionele updates zoals netwerkoptimalisaties, naast extra’s zoals apps, ringtones en splash-screens van T-Mobile.

De telecomaanbieder lijkt hiermee een eerder toegepaste strategie van concurrent Vodafone toe te passen. Die provider heeft enkele jaren terug zijn 360-programma doorgevoerd, waarbij Android-klanten middels een update ineens Vodafone-apps op hun toestel kregen. Na ophef heeft Vodafone afgezien van die 360-updates. Toch willen telecomproviders zich onderscheiden door extra’s te bieden en meer grip op toestellen te krijgen. Dit maakt Android echter onaantrekkelijker. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Niet alleen telecomproviders maken zich schuldig aan het vervuilen van Android, ook fabrikanten van de toestellen willen er hun eigen sausje overheen doen. Daardoor krijg je een andere interface, werken sommige functies anders, zitten menu's anders in elkaar of zijn zaken zelfs uit/afgesloten. Dat kan soms erg irritant zijn en reden zijn om NIET voor de betreffende fabrikant te kiezen, ondanks dat kwaliteit en reputatie van de hardware goed kan zijn.
Een toestel dat pure Android heeft (zoals de Nexus-toestellen) heeft de voorkeur. Daarbij kun je alle updates ongelimiteerd en direct na beschikbaar komen ook downloaden. Alleen op die manier is de veiligheid een beetje in de hand te houden.

Er gaat niets boven Nexus-toestellen, snelle updates en geen vertragende software van derden.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-22T07:42:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.