Zichzelf vernietigende e-mail kan handig zijn

Dit artikel delen:

Afgelopen week werd bekend dat Google bezig is met een nieuwe versie van zijn webmailclient voor Gmail. Binnen het gewijzigde ontwerp vond een tipgever van TechCrunch een nieuwe optie, namelijk de mogelijkheid om expiring email te verzenden, ofwel e-mail met een uiterste houdbaarheidsdatum. Heeft u hier behoefte aan?

De mogelijkheid bestaat al bij ProtonMail, de Zwitserse end-to-end encrypted e-maildienst, ontwikkeld door een Cern-medewerker. Bij ProtonMail is het alleen mogelijk versleutelde berichten te versturen met een vervaldatum- en tijd. Belangrijk om daarbij te weten is dat de timer begint op het moment van versturen van de mail en dus niet uitgaat van het moment van openen door de andere persoon. Het bericht wordt verwijderd uit de send-folder van de verzender en verdwijnt uit de inbox (of folder waar de mail naartoe is verplaatst) bij de ontvanger. Als de mail naar een niet-proton-gebruiker wordt gestuurd, krijgt de andere kant een versleutelde mail met een link.

Google lijkt een systeem te gebruiken waarbij een link gestuurd wordt. Bij Gmail kan ook ingesteld worden of er een pincode of iets dergelijks nodig is om de mail te mogen lezen. Of het systeem van Gmail ook buiten Googles dienst bruikbaar is, is nog niet duidelijk.

Denkt u dat dit een nuttige toevoeging is of gebruikt u de mogelijkheid bij Protonmail al actief? Of is het een doekje voor het bloeden (we kunnen tenslotte gewoon een foto schieten van de mail)?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

99% van alle mail zou zelfvernietigend moeten zijn. Denk aan reclamemail (die na de actie niet meer interresant is) .. Mails met linkjes om je paswoord te resetten, die na deze actie waardeloos zijn geworden, e-mail met notificatie meldingen dat er iets is gelukt of mislukt, etc. Er zijn maar erg weinig e-mails die de moeite zijn om te bewaren (maar email wordt bijna altijd bewaard, zeker in gmail) Dus wellicht zou zelf vernietigende e-mail de standaard moeten zijn, tenzij.

Mail is toch iets voor 50+-ers (ben ik zelf ook) en digibeten? Ik zie collega's alles doen met Slack, WhatsApp, etc.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-17T08:28:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.