Managed hosting door True

Schiphol: software de dupe van stroomuitval

Dit artikel delen:
Schiphol KLM bagage

Een stroomstoring in Amsterdam Zuidoost en bij Schiphol zorgde afgelopen weekend voor een aardige verstoring bij incheckende mensen. Een echte reden is nog niet gegeven voor de storing, behalve dan dat een storing in het hoogspanningsnet een 'elektrische sneeuwbal' veroorzaakte. Het lijkt erop dat de software de storing niet aan kon en de systemen niet snel genoeg weer up to date waren, ondanks ups'en. Wat was volgens u de reden voor de langdurige storing in de systemen?

Dat het opschakelen van een noodstroomvoorziening tijd kost, zal niemand verbazen, maar er mag verwacht worden dat de belangrijkste computersystemen niet zomaar uit vallen. De overige systemen zouden toch tegen een stootje moeten kunnen en snel weer op kunnen starten, althans, dat lijkt logisch.

Toch was dit niet zo. De luchthaven wil nu een onafhankelijk onderzoek naar de storing. Wat was volgens u de reden voor de langdurige storing en wat kan Schiphol daaraan doen?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-01T08:15:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.