Managed hosting door True

Leidt blockchainwens bij u tot nieuwe datastructuren?

Dit artikel delen:

Met alle koersen van bekende cryptomuntjes al een tijdje in de min, hoort de normale mens niet zo veel meer van blockchaingerelateerde zaken. Binnen het it-landschap van bedrijven is dit wel even anders: iedereen 'moet er iets mee'. Dat laatste heeft een onverwacht voordeel, namelijk het doorlichten van bestaande structuren. Heeft u de laatste stand van zaken al doorgenomen?

Computable-expert Victor van der Hulst haalde het dinsdag al aan: heeft uw plan niet te maken met meerdere partijen en samenwerking aan dezelfde dataset? Gebruik dan geen blockchain. Kom niet eens in de buurt. Maar al dat kijken naar de bestaande structuren heeft een onverwacht bijeffect: eindelijk kijkt de hele organisatie weer eens serieus naar de bestaande ict-infrastructuur en vaak blijkt het een zooitje, vol met legacy-zooi die misschien nog nauwelijks gebruikt wordt of bepaalde processen danig vertraagt of zelfs ronduit een beveiligingsrisico is.

Zo werd die hele blockchainhype toch een stuk nuttiger voor bestaande bedrijven dan in eerste instantie gedacht. Wat u er verder mee kunt: experimenteer en doe dat met nieuwe ideeën. Stop geen oude wijn in nieuwe zakken, dat is niet handig. Heeft u al baat (of juist niet) gehad bij blockchainonderzoek binnen uw bedrijf?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-27T09:00:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.