Intel pakt marktaandeel op gpu-markt

Het aantal gamers moet enorm geweest zijn de afgelopen twee jaar. Nee, we weten allemaal waarom AMD en Nvidia zo veel ’s verkochten: cryptovaluta delven. Maar elke zichzelf respecterende miner gebruikt een asic of kan meer verdienen met het verkopen van z’n videokaarten. Is Intel nu de lachende derde met z’n ‘slappe’ gpu’s?

De cijfers zijn over het geheel al aardig (interne- en externe gpu’s): AMD’s marktaandeel zakte in totaal 12,28 procent, Nvidia moest genoegen nemen met 7,49 procent minder en Intel kreeg er 2,62 procent bij.

Voor videokaarten zijn de cijfers indrukwekkend: 27,96 procent minder werden daarvan verkocht in het tweede kwartaal ten opzichte van het eerste kwartaal en dat terwijl de pc-markt eindelijk weer eens aantrok met 1,9 procent. Intel de lachende derde?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-05T08:15:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.