Een toetsenbord met e-ink-toetsen, handig?

toetsenbord online internet muis

Nee, de toetsen zelf zijn natuurlijk niet van e-ink, maar wat de functie van de toets is, dat wordt met een e-inkschermpje duidelijk gemaakt. Nu deze verwarring de wereld uit is, kunnen we eens kijken naar het nut van toetsen waarvan de functie ook optisch kan wijzigen. Waar ziet u zo'n toetsenbord?

U kent het wel: op een Frans kantoor en ineens moet u met een azerty-toetsenbord aan de slag. Voor de minder geoefende typer die naar de toetsen moet kijken misschien nog niet zo'n ramp, maar de blindtyper gaat volledig nat. Nu kun je natuurlijk vriendelijk voor jezelf zijn en de toetsenbordindeling aanpassen (u hoeft toch niet te kijken), maar enkele speciale toetsen zitten niet op dezelfde plek (die je natuurlijk weer niet blind weet te vinden). Al met al: er lijkt heel wat te zeggen voor een toetsenbord dat niet alleen softwarematig aan te passen is, maar ook optisch.

Laat de startup in kwestie nou ook Frans zijn (die natuurlijk over de halve aardkloot qwerty tegenkomen) en het plaatje klopt helemaal.

Bijzonder aan het toetsenbord is dat, in tegenstelling tot de toetsen van Art. Lebedev dat oled-toetsen gebruikte in zijn toetsenborden, de functie van de toets ook aan de toets zelf wordt toegewezen door de functie lokaal op te slaan per toets. Een witte led licht de toets desgewenst op.

De toetsenborden van Nemeio zijn nog niet verkrijgbaar, want de productie is nog niet gestart. Die begint pas na een crowdfundactie en de te verwachten kosten van de eerste borden liggen tussen de 300 en 500 euro per stuk. Of dat een bedrag is waarvoor deze toetsenborden op vliegvelden terecht zullen komen, valt te bezien.

Waar ziet u zo'n toetsenbord?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Op een toetsenbord van een tientje zal het nooit komen, maar op kwaliteitstoetsenborden van 100 euro of meer en op premium laptops zie ik wel toegevoegde waarde. Geen honderden toetsenborden waaronder tientallen QWERTY varianten meer (want NL, GB en US mogen dan allemaal QWERTY hebben, de toetsenborden zijn toch verschillend), maar één of enkele (verschil in grootte, bv met of zonder numeriek deel).

Ook ideaal voor bedrijven met werknemers van verschillende nationaliteiten. Laat maar komen deze toetsenborden!

Als meertalige familie praktisch, tussen US/DE/CZ/RU schakelen doe ik nu al maar is lastig omdat je steeds moet realiseren welke taal is ingesteld en je af en toe moet zoeken waar bijv. het piping teken staat.
Sinds jaren zoek ik naar zoiets.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-11T11:45:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.