Wat verwacht u van de EUVL-chip?

Samsung kondigde afgelopen jaar al aan dat het zou beginnen met het produceren van chips met een extreme ultraviolet lithography-machine van ASML. Het bedrijf kondigde onlangs de eerste daadwerkelijke chip voor commercieel gebruik aan. Wat verwacht u van de techniek?

Het Koreaanse bedrijf kwam woensdagavond op de proppen met de eerste mobiele processor in de Exynos-reeks met nummertje 9825. De op 7nm geproduceerde chip is daarmee de eerste commerciële chip die op de markt is waarbij gebruikgemaakt is van EUVL-technologie. 

Met EUVL-technologie kunnen kleinere chips gemaakt worden omdat de golflengte van het gebruikte licht korter is. Ook is het aantal benodigde maskers met EUVL kleiner, waardoor de hele productieketen korter is. Overigens maakt TSMC ook chips met 7nm zonder gebruik te maken van EUVL. 

Het duurde zo'n 33 jaar voordat de techniek volwassen was, schrijft Anandtech in een artikel van vorig jaar, maar de beloftes zijn groot. Wat verwacht u van de techniek?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-08T09:06:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.