Raadt u de basisscan aan of is ie wel erg logisch?

Dit artikel delen:
Security

De overheid heeft in samenwerking met RVO.nl de Basisscan Cyberweerbaarheid uitgebracht waarmee bedrijven hun oplettendheid in de digitale wereld kunnen checken. De scan is voor de gemiddelde ict'er hopelijk een grote open deur, zou u de test desalniettemin toch aanraden?

Vragen als 'Ik weet precies welke apparatuur en software binnen mijn bedrijf worden gebruikt' en 'Om in te loggen op gevoelige of kritieke systemen maken wij binnen ons bedrijf gebruik van niet alleen een gebruikersnaam en wachtwoord, maar ook een extra beveiliging via bijvoorbeeld een code op een telefoon' zouden voor lezers van Computable met volmondig 'ja' beantwoord moeten worden, al kan het natuurlijk verkeren: uw bedrijf is te groot, waardoor niet alles meer bekend is.

De test is opgesteld in samenwerking met RVO.nl. Doel van de test is een laagdrempelige eerste check neer te zetten op basis van 25 stellingen, opgedeeld in vijf verschillende categorieën van 'Inventariseer kwetsbaarheden' tot 'Voorkom virussen en andere malware'. 


Wat denkt u, is het een nuttige test en zou u hem aanraden of zijn het wel erg veel inkoppertjes?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-19T08:03:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.