Raadt u de basisscan aan of is ie wel erg logisch?

Dit artikel delen:
Security

De overheid heeft in samenwerking met RVO.nl de Basisscan Cyberweerbaarheid uitgebracht waarmee bedrijven hun oplettendheid in de digitale wereld kunnen checken. De scan is voor de gemiddelde ict'er hopelijk een grote open deur, zou u de test desalniettemin toch aanraden?

Vragen als 'Ik weet precies welke apparatuur en software binnen mijn bedrijf worden gebruikt' en 'Om in te loggen op gevoelige of kritieke systemen maken wij binnen ons bedrijf gebruik van niet alleen een gebruikersnaam en wachtwoord, maar ook een extra beveiliging via bijvoorbeeld een code op een telefoon' zouden voor lezers van Computable met volmondig 'ja' beantwoord moeten worden, al kan het natuurlijk verkeren: uw bedrijf is te groot, waardoor niet alles meer bekend is.

De test is opgesteld in samenwerking met RVO.nl. Doel van de test is een laagdrempelige eerste check neer te zetten op basis van 25 stellingen, opgedeeld in vijf verschillende categorieën van 'Inventariseer kwetsbaarheden' tot 'Voorkom virussen en andere malware'. 


Wat denkt u, is het een nuttige test en zou u hem aanraden of zijn het wel erg veel inkoppertjes?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-19T08:03:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.