Managed hosting door True

SSA Global verdringt Baan-beleid

Nadruk meer op klanten dan op technologie

Dit artikel delen:

SSA Global voert in rap tempo verscheidene veranderingen door binnen Baan, nadat het deze zomer het Barneveldse bedrijf binnen zijn gelederen haalde. Zo is er een reorganisatie doorgevoerd en is de nadruk verlegd van technologie en ontwikkeling naar de klant.

"Op dit moment werken er zeshonderd mensen in Barneveld", zegt Lee Mashburn, vice president global marketing van SSA Global. "Een groot deel van hen werkt op de r&d-afdeling en in de ondersteuning, maar er zitten natuurlijk ook verkoop- en marketingmensen. De werkzaamheden van de meeste medewerkers is uitgebreid. Werkten zij voorheen voor de Nederlandse en Beneluxmarkt, nu komt daar de wereldwijde markt van SSA Global bij."

Zekerheid

SSA heeft zestienduizend klanten, waarvan er 6500 Baan-producten gebruiken. Deze klanten hoeven niet bang te zijn dat SSA Global deze producten op termijn de nek omdraait. "De Baan-producten zullen altijd blijven bestaan", verzekert Mashburn. "Sterker nog, het oude Baan-management wilde Baan 4 een zachte dood laten sterven, maar dat besluit hebben we teruggedraaid. Over twee tot drie maanden komen we met een nieuwe versie van het product."
Ook de huidige werknemers kunnen opgelucht ademhalen na de reorganisatie. "Ik voorzie geen nieuwe ontslagrondes. De mensen die er nu werken, blijven deel uitmaken van het team." Mashburn denkt zelfs dat de medewerkers het nu beter naar hun zin hebben dan onder het voormalig management: "Er zijn vast mensen die Laurens van der Tang missen, maar onder zijn leiding ging het bedrijf failliet. SSA heeft het bedrijf in één kwartaal weer winstgevend gemaakt. Daarnaast leggen wij de nadruk meer op de klant dan op technologie, zoals Van der Tang dat deed. Ik denk dat de mensen blij zijn met de ontwikkelingen sinds het vertrek Van der Tang."
Na de overname van Baan werd Graeme Cooksley aangewezen als president van de Baan-divisie. Hij rapporteert aan Phil Gray, president van de emea-regio. Cooksley heeft in zijn korte beleidsperiode al een aantal veranderingen doorgevoerd. "Natuurlijk het terugbrengen van het aantal werknemers en de focus op de klant, maar hij heeft er ook voor gezorgd dat ontwikkelaars niet meer exclusief met Gemini (nieuwste genereatie Baan-product) bezig zijn, maar ook met opwaarderingen van bestaande versies. Daardoor worden klanten niet gedwongen over te stappen op Gemini, maar kunnen ze dat doen wanneer dat hen uitkomt", aldus Mashburn.
Baan werkt nu vooral aan zijn kern erp-productlijn (SSA Baan), maar Mashburn benadrukt dat ook extended erp-oplossingen de aandacht hebben. Daarbij gaat het om producten die integreren met de huidige productlijn van Baan, zoals supply chain management, product lifecycle management en customer relationship management.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-11-21T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.