Managed hosting door True

Portaal framework-markt heeft toekomst

Groei loopt op tot jaarlijks 35 procent

Dit artikel delen:

De portaal framework-markt groeit van minder dan 10 procent nu naar 15 procent volgend jaar tot uiteindelijk 35 procent groei in 2007. Dat voorspelt marktonderzoeker Metagroup na onderzoek.

De reden voor de groei is volgens vice president van Metagroup's Technology Research Services, Craig Roth, het feit dat portalen steeds meer gebruikt worden in bedrijfsprocessen binnen een onderneming. Het percentage bedrijven dat portalen steeds meer als kern van die bedrijfsprocessen gaat zien, is stijgende.
"De portaalmarkt krijgt steeds meer aandacht, maar heeft nu maar een penetratiegraad van 40 procent", aldus Roth. "Tegen eind 2004 zal 85 procent van de Global 2000-bedrijven een enterprise portaal framework gebruiken. Als resultaat daarvan verwachten we een groei van 150 procent van de portaalmarkt volgend jaar."

Dalend aantal aanbieders

Het aantal aanbieders van enterprise portaal frameworks liep vorig jaar terug van negentien naar veertien als gevolg van overnames en het terugtrekken van bedrijven van die markt. Metagroup voorspelt dat komend jaar nog eens 20 procent van de aanbieders van de markt verdwijnt.
Metagroup heeft in de markt drie segmenten vastgesteld. IBM representeert de platformspelers, SAP de enterprise applicatie-aanbieders en Plumtree de standalone aanbieders. Dit bewijst volgens de marktonderzoeker dat er in ieder segment een superieur product kan opleveren.
Het verlies van vijf aanbieders op de markt heeft het speelveld uitgedund. Vignette heeft de grootste vooruitgang geboekt en wordt nu aangemerkt als nieuwe marktleider. Computer Associates zet grote stappen vooruit door volgens Metagroup indrukwekkende technology, lage prijzen en een goede financiele situatie. Sybase schaart zich vlak achter de leiders nu de verwachtingen rondom technologie en aanwezigheid in de markt gestegen zijn.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-11-14T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.