Managed hosting door True

Europese PC-industrie ten onder aan R/3

Dit artikel delen:

De afhankelijkheid van SAP R/3 erp-software is één van de factoren geweest die de Europese PC-industrie de laatste jaren problemen heeft bezorgd.

Tenminste, als we Fujitsu's operationeel directeur Winfried Hoffmann mogen geloven. Hij beweert dat een groot percentage PC-leveranciers in de problemen is gekomen als gevolg van het gebruiken van R/3. Als voorbeeld noemt Hoffmann Siemens Nixdorf, dat zijn PC-fabriek aan Acer trachtte te verkopen. "SAP is te langzaam voor PC-fabricage. Een kleine wijziging in de artikelcodes en materiaalcodes, neemt te veel tijd beslag", aldus Hoffmann. "Als je zes maanden achter elkaar hetzelfde product voert, zoals in de auto-industrie, is SAP goed bruikbaar", vervolgt hij. Andere voorbeelden die de Fujitsu-topman noemt zijn Tulip Computers, Peacock Systems (overgenomen door Vobis) en Vobis zelf (gekocht door CHS Electronics).
Hoffmann geeft zelf toe niet geheel onbevooroordeeld te zijn. Fujitsu zelf gebruikt de erp-software van Glovia, een joint venture tussen Fujitsu en het Britse Mdis. Fujitsu is niet de enige PC-leverancier die zich tot Glovia wendt. Ook Dell Computer vervangt zijn SAP-installatie door Glovia, na een evaluatie van de software van SAP, Baan en Oracle.

Foute conclusie

SAP zelf wimpelt de kritiek van zich af. "Het koppelen van de turbulente ontwikkelingen in de PC-branche aan de grootste softwareleverancier in die branche, is een eenvoudige maar foute conclusie", aldus de woordvoerster van SAP Nederland. Deze erp-leverancier noemt de PC-markt, waar het een marktaandeel van 40 procent heeft, turbulent. Het lijstje met bedrijven dat goede rendementen behaald met R/3 bevat grootmachten als HP, IBM, Compaq en Digital. "Dell vervangt zijn installatie vanwege redenen die niets te maken hebben met het 'niet functioneren' van R/3. Dat bedrijf kiest voor oplossingen van verschillende leveranciers. Glovia maakt daar blijkbaar deel van uit", besluit SAP.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-02T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.