Managed hosting door True

Baan groeit verder met Caps Logistics

Dit artikel delen:

Baan Company's honger naar expansie blijkt onverzadigbaar.De nieuwste overname heet Caps Logistics, een bedrijf uit Atlanta (GA) dat is gespecialiseerd in logistieke en transport-planning alsmede 'scheduling software'.

De overnamesom die overigens niet bekend is gemaakt, zal worden voldaan in aandelen. De overname stelt Baan in staat een compleet software-pakket voor het beheer van de bevoorradingsketen aan te bieden.
Caps is net als de eerder overgenomen Coda, Aurum, Hiscom en Antalys typisch zo'n bedrijf dat te groot is voor het servet en te klein voor het tafellaken. Het marktsegment waarin Caps opereert, consolideert erg snel. De leiding van Caps realiseerde zich dat de toekomst in handen valt van grote fabrikanten die een complete suite kunnen aanbieden. Bovendien moeten de echte winnaars kritische massa hebben in R&D-uitgaven, verkoop en marketing, ondersteuning en consultancy. Met de steun van Baan in de rug denkt Caps sneller met nieuwe producten te kunnen komen.

Product-licenties

Het in 1979 opgerichte Caps telt 135 werknemers. De hoofdvestiging is in Atlanta, terwijl de internationale activiteiten vanuit Amsterdam worden geleid. Omzet- en winstcijfers worden niet bekend gemaakt. Wel meldt het bedrijf een sterke groei bij de inkomsten uit productlicenties. Deze niche-speler heeft klanten in het transportwezen als Frans Maas, Emery en TNT. Verder doet men zaken met detailhandelsketens als Sears Roebuck, Toys 'R' Us, Wal-Mart en Woolworth's.
Caps, dat doorgaat als een zelfstandige dochter van Baan, past goed bij het onlangs opgezette Baan SCS. Dit snelgroeiende onderdeel legt zich toe op de verkoop van software voor beheersing van de bevoorradingsketen. De nieuwste overname van Baan is vrij verrassend, gezien de moeite die het Barneveldse software-concern heeft met het inpassen van alle overgenomen applicaties. n
 
Crossroute
De aartsrivalen SAP en Baan hebben allebei een minderheidsbelang genomen in Crossroute Software. Met het interfaceproduct Alliance van Crossroute kunnen verschillende bedrijfsapplicaties aan elkaar geknoopt worden. Crossroute verandert vanaf deze week zijn naam in Extricity Software. In totaal haalde het kleine Amerikaanse softwarebedrijf zo'n tien miljoen dollar aan strategische fondsen op. Naast SAP en Baan investeren ook Intel, de investeringsmaatschappij van Cambridge Technology Partners en RRE Investors in het bedrijf. Welke sommen de bedrijven individueel voor hun rekening nemen is onbekend.
Alliance is geschreven in Java, draait op Windows NT en bevat standaard interfaces voor de software van Baan, Oracle, Peoplesoft en SAP. Het product kan echter ook gebruikt worden voor het aansluiten van erp-systemen op legacy-systemen via Internet.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-02T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.