SAP koopt toptalent in

Negen vice presidents weggelokt bij concurrentie

Dit artikel delen:

Het Duitse softwarebedrijf SAP heeft de afgelopen maanden niet minder dan negen vice presidents weggelokt bij Oracle, BEA Systems, PeopleSoft, Borland en Oracle. De meesten komen terecht in SAP's ontwikkelgroep in Palo Alto (Silicon Valley), die onder leiding staat van SAP-directielid Agassi.

Ingewijden schrijven een groot deel van de aantrekkingskracht van SAP toe aan de persoon van Shai Agassi, die met zijn 36 jaar als president van de Product & Technology Group (PTG) en lid van de directieraad van SAP tot het uithangbord van de softwareontwikkeling bij het softwarebedrijf is uitgegroeid.
De negen nieuwe benoemingen versterken de ontwikkelafdeling van SAP, dat op de softwaremarkt jaagt op klanten en marktaandeel van Oracle/Peoplesoft, BEA en Siebel. SAP heeft al eerder onder het bewind van voormalig ceo Hasso Plattner de vleugels uitgeslagen richting CRM, human resource software en financieel management.

Negen vp's

De negen vice presidents van SAP brengen elk meer dan een decennium aan ervaring mee naar Palo Alto. Bijna allen stappen als vice president van hun voormalige softwarebedrijf over naar een vergelijkbare positie bij SAP.
Richard Campione (ex-Siebel) wordt senior vp Industry Solutions Marketing. Mike Mayer (ex-Oracle) wordt vp voor Ontwikkelingsprojecten via IDA's (International Development Associations) als de Wereldbank. Mimish Mehta (ex-Siebel, ex-Oracle) wordt als senior vp verantwoordelijk voor de strategie en producten van de Enterprise Information Group. Doug Merritt (ex-Quest Software, ex-Peoplesoft) wordt executive vp en general manager voor suite transformation van mySAP en portfolio management en product-lifecyclediensten.
George Paolini (ex-Borland, ex-Sun Microsystems) wordt executive vp voor het Partner Ecosystem van NetWeaver. Dan Rosenberg (ex-Oracle) wordt senior vp voor de gebruikersinterfaces van SAP. Gordon Simpson (ex-BEA) wordt vp voor Applied Technology en krijgt daarmee de platformarchitectuur van SAP onder zijn hoede. Bob Stutz (ex-Siebel) wordt senior vp bij de Product and Technology Group. John Zepecki (ex-PeopleSoft) tot slot wordt vp van de xApps groep van SAP.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-24T00:00:00.000Z René Rippen