Tinsley stapt op bij Baan

Dit artikel delen:

Bestuursvoorzitter Tom Tinsley stapt op bij erp-leverancier Baan Company. President Mary Coleman neemt vanaf 1 juni de hoogste positie over van Tinsley, die, om de zaken over te dragen, tot en met 31 juli als adviseur bij Baan in dienst blijft.

Tinsley zegt zijn taak, het herstructureren van de Baan-organisatie, te hebben voltooid. Tinsley gaat 'nieuwe activiteiten buiten Baan' uitbouwen. De positiewisselingen in het management moeten op 23 juni nog goedgekeurd worden door de aandeelhouders.
Mary Coleman kwam bij Baan terecht nadat de erp-leverancier in 1997 Aurum Software kocht, een leverancier van zogenoemde frontoffice-software waarvan zij directeur was. In eerste instantie leidde Coleman de Baan Frontoffice organisatie. Vorig werd ze door Tinsley al gepromoveerd tot president en nu krijgt de succesvolle Amerikaanse dus de hoogste operationele functie bij Baan. Haar expertise op het gebied van frontoffice-software, de snelst groeiende van alle softwaremarkten, kan een belangrijke impuls betekenen voor het sinds een jaar in moeilijkheden verkerende Baan.

Geruchten

Hoewel ex-McKinsey consultant Tom Tinsley door oprichter en voormalig directeur Jan Baan naar het softwarebedrijf werd gehaald, deden eerder al geruchten de ronde dat het de laatste tijd niet boterde tussen beide heren en dat een machtsstrijd in het nadeel van de Amerikaan uit zou vallen. Het vertrek van Tinsley komt dan ook niet als een verrassing. Jan Baan speelt naar verluidt op de achtergrond nog een rol in de bedrijfsvoering.  RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-04T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.