Accountview kiest de software uit

'Rekenmeester met vijftig medewerkers'

Dit artikel delen:

Accountview werd in 1987 door Vincent Bloem (ex-Kpmg) en René van der Wiel (ex-Job Creation) opgericht onder de naam Auditsoft. Ze stelden een ondernemersplan op en betrokken een kantoor in het Amsterdamse Ondernemerscentrum.

Auditsoft wilde in eerste instantie controlesoftware maken voor accountants waarmee de boekhouding van cliënten snel te controleren was. Diezelfde accountants vertelden aan de oprichters dat zij zochten naar software die foutieve invoer voorkwam, en niet zozeer naar controletools. Met die wens als uitgangspunt werd het boekhoudpakket Rekenmeester op de markt gebracht.

[ klein maar fijn ]
De beeldvorming van de Nederlandse ict-bedrijfstak wordt vaak gedomineerd door grote dienstverlenende bedrijven. In dat geweld dreigen kleinere bedrijven onderbelicht te blijven. Ten onrechte. Computable stelt ze stuk voor stuk aan u voor: van piepjong tot middelbare leeftijd en met nooit meer dan zo�n zeventig medewerkers. En altijd: Klein maar Fijn.
 
Alle afleveringen:
  1. The Competence Group
  2. Accountview
  3. Quinity
  4. Quadrant
  5. Lead Software
  6. Fox-IT
  7. Ictivity
  8. Pentex ICT
  9. Ex Machina
  10. SIG
  11. TYP
  12. Agri Information Partners
  13. Twice
  14. Ontarget
  15. SPS
  16. Servoy
  17. Backbase
  18. Polteq
  19. OTS
  20. Admicom
  21. Growth
Twee jaar na de oprichting had het bedrijf acht werknemers in dienst. Veel van de medewerkers van het eerste uur zijn inmiddels zelfstandig ondernemer. Vaak werken zij als implementatiepartner van het huidige Accountview. Die naam werd al langer in het buitenland gebruikt en in 1996 officieel doorgevoerd. De naam Auditsoft was daarmee verleden tijd.
Nu heeft het bedrijf ongeveer vijftig medewerkers en kantoren in Amsterdam (hoofdkantoor), Frankfurt en Londen. Het is actief op de Belgische, Duitse, Engelse, Franse en Nederlandse markt en heeft meer dan tienduizend klanten. Bloem werkt nog bij het bedrijf als technisch directeur. Van der Wiel is financieel en algemeen directeur.

Script-software

De softwareproducent verkoopt uitsluitend via partners. Die partners snijden het standaardpakket dat Accountview levert toe op de wensen van de branche of klant. Casper Haspels, directeur verkoop en marketing: "De software bestaat uit scripts, die door de value added reseller aan te passen zijn. Daardoor kan het naast of onzichtbaar onder andere applicaties draaien, en is het uit te breiden, aan te passen of aan te spreken via xml of een ontwikkelomgeving."
De mkb-markt is de voornaamste doelgroep van Accountview. "Wij richten ons voornamelijk op bedrijven met vijf tot honderd medewerkers. Momenteel hebben we een marktaandeel van 5 procent. Dat willen we uitbreiden naar 15 procent", aldus Haspels. De grootste concurrent is marktleider Exact Software; Accountview ziet zichzelf als de tweede speler op de mkb-software-markt.
"Een recente ontwikkeling is dat veel hbo's en universiteiten ook opleidingen aanbieden in Accountview. Dat is weer positief voor ons, want zeker aan de onderkant van de mkb-markt, bedrijven met maximaal 25 mensen in dienst, bepaalt de accountant welke software het bedrijf gebruikt", zegt Haspels.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-09T00:00:00.000Z Kim Loohuis


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.