Managed hosting door True

SAP's K&V-overname riskant voor klant

 

SAP's gedeeltelijke acquisitie van Kiefer & Veittinger (K&V) kan tot problemen leiden voor klanten, aldus onderzoeksbureau Gartner Group.

Volgens het bureau gaan de integratie van de sales force automation-software (sfa; automatisering van het, deels mobiele, verkoopapparaat) van K&V in SAP's R/3 bedrijfsbrede software langer duren dan de Duitse softwarereus voorspelt. Bovendien heeft SAP nog geen migratieprogramma gedefinieerd voor K&V-gebruikers naar SAP's SFA-product.
Vorig jaar december kocht SAP 50 procent van de aandelen van K&V. In maart dit jaar kocht het nog eens 30 procent. Gartner heeft tijdens het acquisitieproces al eens zijn zorgen geuit over de toekomst van K&V's software. SAP integreert de software in zijn eigen sfa-product, waarvan de eerste versie in het eerste kwartaal van 1999 zou uitkomen. Gartner analist Robert DeSisto twijfelt hieraan en waarschuwt aanstaande gebruikers dat SAP's sfa-product niet voor de tweede helft van 2000 volledig functioneel is. "Er zijn niet eens bèta-gebruikers", voegt DeSisto toe. SAP blijft vasthouden aan de release-datum van volgend jaar en meldt tevens dat het er alles aan doet om de klanten tevreden te houden.  RV
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1383935). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×