Microsoft brengt dit jaar veel nieuwe versies mkb-software

Aggressieve aanpak mkb-pakketten

Dit artikel delen:

Microsoft zet zijn poging om het mkb voor zich te winnen voort. Het investeerde het afgelopen jaar al twee miljard dollar in deze groeimarkt en heeft plannen dit jaar een flink aantal mkb-pakketten te vernieuwen. Nieuwe versies van zijn crm-platform, Great Plains (erp), Solomon (financieel pakket), Business Portal en Navision (erp) moeten in 2004 het licht zien. Daarnaast vervangt het zijn mkb-portaal bCentral door een nieuwe site: Microsoft Small Business Center.

Nieuwe groeimarkt
HP start deze week met de tweede ronde in zijn Smart Office-campagne, gericht op het mkb. Het bedrijf investeerde afgelopen herfst 750 miljoen dollar in de nieuwe groeimarkt.
De kern van het Smart Office-project bestaat uit de zogenoemde 'infrastructuuroplossingen' die Hewlett-Packard samen met waardetoevoegende wederverkopers (value added resellers) op de markt brengt. De hardware, software en installaties zijn gegroepeerd rondom vier bedrijfsitems: opslaan en printen, communicatie en samenwerking, documentbeheer, en bedrijfscontinuïteit. Nieuwe printers met mogelijkheden voor documentbeheer maken ook deel uit van het project. Daarnaast komt er speciale laptops, desktops en opslagapparatuur voorhanden voor het mkb.
IBM heeft zijn torenserver en rack-server geoptimaliseerd voor het midden- en kleinbedrijf. Daarbij zijn onder meer mogelijkheden als Serial ATA-drives, verbeterde raid-mogelijkheden voor het spiegelen van de harde schijf en de mogelijkheid om systemen van afstand aan en uit te zetten in opgenomen.
Het crm-pakket wordt in het derde kwartaal van dit jaar uitgebreid met mobiele mogelijkheden waardoor het voor gebruikers mogelijk wordt hun Pocketpc te synchroniseren met de crm-applicatie. Deze verbetering is vooral gericht op verkopers die daarmee klantgegevens bij zich hebben wanneer zij op pad zijn. De vernieuwing vindt plaats in twee fases, die samen de codenaam Danube dragen. De tweede fase voegt btw- en belastingmogelijkheden toe waar mobiele werkers direct toegang tot hebben. Volgens Microsoft-analiste Mary Jo Foley is deze ontwikkeling pas tegen 2005 te verwachten.
De nieuwste versie van Microsofts erp-pakket Great Plains is de grootste ontwikkelingsprestatie tot nu toe, aldus Karen Engel, productmanager bij de softwaregigant. "Onze aanpak is zeer aggressief. Het ontwikkelteam heeft nauwelijks tijd om adem te halen." Versie 8 omvat een nieuwe gebruikersinterface, nieuwe Business Portal-applicaties, gestroomlijnde bedrijfsprocessen, meer transparantie en een betere integratie met Microsoft Office. De nieuwe gebruikersinterface zal volkomen verschillen van de vorige versie, die nog veel leek op Office, aldus Engel.
Versie 6 van het financiële mkb-pakket Solomon moet in juli dit jaar beschikbaar komen. Het is vooral gericht op bedrijven in de project-, diensten- en distributiesector. Microsoft breidt in Solomon onder meer de Business Portal-mogelijkheden uit.
In oktober staat versie 4 van Navision ERP op het programma. Hierin zijn vooral de functionaliteit en het gebruikersgemak verbeterd.

Mkb-website

In navolging van de aanpassingen aan de mkb-pakketten, heeft Microsoft ook zijn website die op het mkb gericht is, bCentral, uit de lucht gehaald en vervangen door een nieuwe site, de Small Business Center website. Hierop is alle informatie te vinden
die ook op bCentral stond, maar is gedetailleerde info toegevoegd over producten die speciaal op het mkb gericht zijn. De site wordt deze maand geïntroduceerd in Groot-Brittannië, Canada, Australië en Japan. In de tweede helft van dit jaar volgen Frankrijk, Duitsland, Italië, de Verenigde Staten en Nederland. Tegen de zomer van 2005 moet de site in veertig landen actief zijn, aldus Microsoft.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-02T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.