Baan krijgt toegang tot financiële wereld

Coda is het nieuwe wapen tegen concurrent Sap

Dit artikel delen:

Baan neemt de Coda Group over. De verkoop geschiedt via een aandelenruil ter waarde van bijna 87 miljoen dollar. Baan ruilt 1,9 miljoen aandelen tegen alle uitstaande stukken van Coda. Naar verwachting zal de transactie voor 30 juni afgerond zijn.

Het Engelse Coda levert financiële software voor ondermeer accountants en banken. Oorspronkelijk bewoog het softwarebedrijf zich in de mainframemarkt. Later schakelde het over op client/server-producten. Pogingen om voet aan de grond te krijgen in de Verenigde Staten lukten tot dusver niet en brachten Coda in de rode cijfers. Het afgelopen boekjaar wist Coda het verlies te beperken tot twee miljoen dollar tegen een omzet van 41 miljoen. Voor dit jaar verwacht men weer een kleine winst. Bij Coda werken 450 mensen, waarvan zestig in Nederland. Eind vorig jaar trok de Nederlandse vestiging nog vijftien nieuwe specialisten in de ontwikkeling en implementatie van financiële software aan.
Saillant detail is dat de ex-directeur van Coda Nederland, dhr. Pauw, bij Baan blijkt te werken.

Strijd met SAP

Met de acquisitie wil Baan toegang krijgen tot de financiële wereld. Volgens financieel directeur Klaas Wagenaar kan de Coda-software - gecombineerd met de software van partners, zoals de budget- en planningsproducten van Hyperion en de personeelsmanagementsystemen van Meta4 - hier de concurrentie aan met de systemen van SAP, Peoplesoft en Oracle. Daarnaast zegt hij dat met de gespecialiseerde kennis van de Coda-medewerkers de financiële component in Baan Series, de nieuwe versie van Baans bedrijfssoftware, verder ontwikkeld kan worden. Voorts vertelde Wagenaar dat Europa de komende jaren een interessant afzetgebied wordt voor erp-leveranciers. Met de inlijving van Coda krijgt zijn bedrijf de beschikking over sterke distributiekanalen in Groot-Brittannië en Frankrijk. Baan op zijn beurt biedt Coda de goede kanalen aan in de Verenigde Staten die het nodig heeft.
Coda neemt ook nog een Microsoft-backofficeproduct, gericht op het midden- en kleinbedrijf, mee naar Baan. Voor het Veluwse bedrijf is dat een welkome aanvulling op de eigen activiteiten om op dit marktsegment de strijd aan te gaan met Exact en Unit4.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-27T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.