Struisvogels in de minderheid

Slechte applicatieprestaties zetten bedrijven aan tot onderzoek

Dit artikel delen:

Alleen tijdsdruk en een gebrek aan middelen houden bedrijven af van een onderzoek naar slechte prestaties van applicaties in het bedrijfsnetwerk. Voor het beheer van hun applicaties verkiezen bedrijven systeemintegrators boven telcombedrijven, zo wijst een onderzoek uit.

Dit blijkt uit een onderzoek van het Britse onderzoeksbureau Coleman Parkes, dat in opdracht van telecombedrijf BT onderzoek deed hoe bedrijven hun datanetwerken behandelen. De meerderheid van de tweehonderd respondenten (87 procent) laat gedetailleerd uitzoeken waarom applicaties niet naar behoren presteren. In de Benelux en in Scandinavië wordt beduidend minder voor deze maatregel gekozen (rond de 70 procent) dan in Frankrijk, Duitsland en Engeland (meer dan 90 procent).
De respondenten geven aan dat zij 15 procent van hun tijd kwijt zijn aan het onderzoek naar achterblijvende applicatieprestaties. Bedrijven die zo'n onderzoek niet uitvoeren (27 van de 200 ondervraagden) geven aan dat gebrek aan tijd, geld, personeel en vaardigheden de voornaamste oorzaken zijn. Een klein deel stelt dat zo'n onderzoek geen enkel doel dient.

Treuzelen

Vooral respondenten uit de Benelux-regio (20 procent) en Scandinavische landen (14 procent) geven aan niet onmiddellijk actie te ondernemen als de prestaties van applicaties achterblijven. Gemiddeld geeft 9 procent van de respondenten aan te treuzelen. Een vijfde van de ict-managers uit Scandinavische landen verhoogt de capaciteit van het netwerk meteen als applicaties onder de maat presteren. Managers uit andere landen grijpen in 5 procent van de gevallen naar dit middel.
Respondenten blijken voor het beheer van hun applicaties een lichte voorkeur te hebben voor systeemintegrators (65 procent) boven telecombedrijven (57 procent). Alleen in Duitsland liggen deze verhoudingen anders. Hier geeft 77 procent aan voor het beheer van applicaties een telecombedrijf te kiezen tegen 60 procent voor een systeemintegrator. In de Benelux wordt het applicatiebeheer het meest buiten de deur gelegd: 80 procent zegt hiervoor een systeemintegrator in te schakelen en 70 procent een telecombedrijf. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-20T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.