Jan Baan maakt plaats voor Van den Boog

Dit artikel delen:

Loek van den Boog neemt het Cordys ceo-stokje over van Jan Baan. De oprichter en huidige ceo wordt executive chairman. Eind vorige maand werd Van den Boog benoemd tot lid van de nieuwe raad van advies van het Puttense softwarebedrijf.

Per vandaag mag hij zich dus ook de nieuwe ceo noemen. Het is de bedoeling dat het bedrijf onder leiding van Van den Boog verder groeit. De nadruk ligt daarbij op het verder ontwikkelen van de relaties van Cordys met investeerders en topklanten en op het uitbouwen van de internationale activiteiten.

Van den Boog bekleedde van 1984 tot 1996 diverse topfuncties bij softwareleverancier Oracle. Vanaf 1993 was hij vice president voor de emea-regio. De laatste jaren werkte hij als zelfstandig bedrijfsadviseur en was hij lid van de raad van commissarissen van verschillende portfoliobedrijven van investeringsfirma General Atlantic.

Jan Baan stond midden jaren negentig samen met broer Paul aan het hoofd van Baan Company, voordat het bedrijf aan allerlei boekhoudschandalen bijna ten onder ging. Het werd ternauwernood gered door het Britse Invensys en vervolgens via General Atlantic doorverkocht aan SSA Global. Baan startte in 2001 een nieuw softwarebedrijf, Cordys.

“Wij zien in Loek van den Boog een uitstekende topman die de nationale en internationale positie van het bedrijf verder kan uitbouwen”, aldus de oprichter Jan Baan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-21T09:17:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.