Dynamics swingt de pan uit

Microsoft ontmoet Europese erp- en crm-partnersMicrosoft wil zijn Dynamics-pakket beschikbaar stellen in de vorm van hosting, en dat koppelen aan licenties op abonnementsbasis bij de partners.

Dit artikel delen:

Microsoft Dynamics NAV (ex-Navision) is vooral bestemd voor de kleinere bedrijven (tot 100 gebruikers) en Dynamics AX is gericht op de grotere mkb-bedrijven. Het aantal klanten voor het crm-aanbod van Microsoft groeit snel, maar dat heeft veel te maken met de geringe marktpenetratie van Microsoft in dit segment. Alleen versie 3.

Microsoft Dynamics NAV (ex-Navision) is vooral bestemd voor de kleinere bedrijven (tot 100 gebruikers) en Dynamics AX is gericht op de grotere mkb-bedrijven. Het aantal klanten voor het crm-aanbod van Microsoft groeit snel, maar dat heeft veel te maken met de geringe marktpenetratie van Microsoft in dit segment. Alleen versie 3.0, pas sinds een jaar beschikbaar, slaat echt aan. Partner-integrator Traviata telt inmiddels een veertigtal crm-klanten telt en tekent nog wekelijks een nieuw contract op. “De algemene economische toestand gaat erop vooruit en de bedrijfswereld raakt er stilaan van overtuigd dat de Microsoft-oplossingen geschikt zijn voor mkb-bedrijven. Het product is bovendien goed geïntegreerd in een vertrouwde omgeving als Outlook en kan makkelijk worden gepersonaliseerd”, verduidelijken Traviata-directeurs Wim Geukens en Claude Verschueren. In de VS kunnen Microsoft-partners inmiddels al een gehoste versie van de crm-toepassing aanbieden. Microsoft heeft overigens aangekondigd dat midden 2007 in de VS een versie van Dynamics CRM zal worden geïntegreerd in Live, het webdienstenplatform. Het product wordt er een regelrechte concurrent van Salesforce.com en Siebel On Demand. De rest van de wereld wacht dus af.

Samengesteld aanbod

Op het vlak van erp in asp-modus zou de Amerikaanse technologiegigant een voortrekkersrol kunnen gaan spelen. Microsoft wil zijn Dynamics-pakket beschikbaar stellen onder de vorm van hosting, en dat koppelen aan licenties op abonnementsbasis bij de partners. De partners in München vragen nog een paar maanden bedenktijd voor ze zich in dit avontuur storten. Tami Reller, corporate vice president van Microsoft Dynamics, beseft waar het schoentje knelt: “Crm on demand zal in eerste instantie veel populairder zijn dan erp on demand.” Maar op termijn zullen alle Dynamics-producten sowieso fuseren tot een moduleerbaar geheel, en aangeboden worden in een superieure standaardversie die binnen het basisaanbod past. “Alle producten zijn gebaseerd op SharePoint en delen de interface met Office”. Microsoft wil zijn klanten echter geen agenda opleggen: “Voor het zover is, zullen er nog heel wat nieuwe versies van de bestaande producten worden uitgebracht”, aldus Reller.

Olivier Fabes, DataNews

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-01T00:00:00.000Z Olivier Fabes
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.