Managed hosting door True

Tips eHRM

Dit artikel delen:

Hieronder vind je allerlei tips op het gebied van eHRM. Heb je ook tips? Stuur dan een e-mail met toelichting naar lezers@computable.nl.

Gebruik eHRM om goede mensen te werven

Erik van Dijk
Implementatiespecialist
Logica HR Services

"Onderzoek heeft aangetoond dat er een positieve relatie bestaat tussen het ontwikkelingsstadium van organisatie-websites en motivatie en betrokkenheid van medewerkers. Menig medewerker wil graag werken voor een organisatie die technologisch voorop loopt. eHRM is een perfecte manier om hieraan bij te dragen. En het mes snijdt aan twee kanten. De werkgever wordt aantrekkelijker en daarnaast houdt de HR afdeling meer tijd over voor het werven, ontwikkelen en behouden van talent. Dat is hoogst noodzakelijk, zeker in een tijd van een tekort op de arbeidsmarkt. Een handtekening van een manager op het verlofbriefje is niet meer van deze tijd. Ook HR zal moeten automatiseren."

Gebruik eHRM organisatiebreed

Erik van Dijk
Implementatiespecialist
Logica HR Services

"Steeds vaker dan voorheen moet men belangrijke beslissingen nemen over de eigen loopbaan. Een actief samenspel van ict en HR kan in grote mate bijdragen aan loopbaanontwikkeling. eHRM- begrippen als self service, e-learning, workflows en real-time managementinformatie bieden op dit vlak allerlei mogelijkheden. Een eHRM-systeem geeft makkelijk en snel toegang tot beschikbare vacatures, benodigde competenties en opleidingsmogelijkheden. Zelfwerkzaamheid stimuleert om met de carrière aan de slag te gaan en zo snel in te spelen op de veranderende markt."

Maak een businesscase

Erik van Dijk
Implementatie Specialist
Logica HR Services

"Bedrijven kunnen flinke winsten behalen door middel van eHRM. Denk aan meer efficiency en kostenreductie van HRM-processsen en verbetering van het contact tussen medewerkers en managers. Maar hoe toetst u in welke mate het door u te selecteren eHRM-systeem daadwerkelijk bijdraagt aan de efficiencydoelstellingen binnen uw organisatie? In een businesscase zou u het antwoord moeten kunnen vinden. Een businesscase met een positieve kosten- en batenanalyse leidt tot een groter draagvlak in uw organisatie. Het geldt niet alleen als rechtvaardiging voor het opstarten van een eHRM-implementatie, maar ook voor de uitvoer, het vervolg en het afsluiten van een dergelijk project."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-04-18T19:32:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.