HP blijft reorganiseren

Helwett-Packard zet zijn reorganisatie voort: het voegt nu de divisies voor servers en dienstverlening samen. Topvrouw Carly Fiorina wil zo grote klanten bedienen met een alles-in-één benadering.

De serverdivisie wordt in de dienstentak geschoven en heet voortaan de Technology Solutions Group. HP-oudgediende en dienstenhoofd Ann Livermore krijgt de verantwoordelijkheid over de producten en de ontwikkeling daarvan. Compaq-veteraan en serverbaas Peter Blackmore gaat over de verkoop, en leidt de nieuwe Customer Solutions Group. Beide topmensen blijven rechtstreeks aan Fiorina rapporteren.
De HP-topvrouw wil zo beter gebruik maken van de twee verschillende, maar gerelateerde divisies. De gedachte is om klanten de problemen van systeemintegratie uit handen te nemen. Het nader tot elkaar brengen van de twee takken is reeds in juni ingezet.

Gescheiden cijfers

HP bestaat nu uit drie hoofddivisies: Technology Solutions, Personal Systems en Imaging and Printing. Fiorina laat weten dat de nieuwe technologietak aparte winst- en verliescijfers publiceert voor systemen, software en diensten. Zij hoopt zo het wantrouwen te sussen van analisten die vrezen dat HP eventuele verliezen in systemen, opslag en software probeert te verbergen onder de mantel van de dienstenactiviteiten. Het computerbedrijf zag zijn server- en pc-divisies pas in zijn fiscale vierde kwartaal weer winst maken.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-19T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.