Brede steun voor High Tech Connections

Amerikaanse ict-branche staat achter initiatief

Het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken en de Ambassade van de Verenigde Staten hebben hun krachten gebundeld in High Tech Connections. Vooraanstaande Amerikaanse ict-ondernemingen staan achter het initiatief om wederzijdse uitwisseling van technologie en innovatie te stimuleren.

Van de deelnemende bedrijven staat al vast dat in ieder geval Carli Fiorina, Larry Ellison en Gerard Kleisterlee over ict in Nederland zullen spreken in Silicon Valley.
De aankondiging van High Tech Connections komt op het moment dat de Europese Commissie in Brussel het rapport Key Figures 2003 on Science, Technology and Innovation publiceert. Daarin stellen de makers dat de uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling in Europa met 1,98 procent van het nationaal inkomen flink achter lopen bij de r&d-uitgaven in de VS, die 2,8 procent van het nationaal inkomen bedragen. Nederland komt er, vooral vanwege de achterblijvende investeringen in kleine en middelgrote bedrijven, vrij negatief uit. De handelsmissie zou hier verandering in kunnen brengen.
Sobel, zelf afkomstig uit de ict-branche, wijst op de al langer bestaande intensieve wederzijdse economische betrekkingen. Nederland is de derde investeringsmarkt voor de VS; 145 miljard dollar wordt hier geïnvesteerd, meer dan twee keer zoveel dan de Amerikaanse investeringen in Duitsland. Zelf is Nederland met 155 miljard dollar de derde buitenlandse investeerder in de VS. Voor Nederland vormen de VS de grootste investeerder. Bovendien zijn in Nederland 1600 Amerikaanse bedrijven actief. Sobel ziet het forum daarom tevens als een mooie kans om de positieve kanten van de transatlantische relatie onder de aandacht te brengen, waar de afgelopen tijd de politieke en economische problemen het nieuws beheersten.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-05T00:00:00.000Z Marco van der Hoeven
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.