Directiewisseling Getronics valt goed bij analisten

Getronics blijft de organisatie verbeteren. Zo verklaren financieel analisten de wisselingen in de top die de dienstverlener begin deze week bekendmaakte.

Interim-financieel directeur Klaas Wagenaar werd afgelopen maandag de nieuwe directeur van ict-dienstverlener Getronics. Interim-directeur Axel Rückert stapte tegelijkertijd terug.
Analisten reageerden positief op de gelijktijdige aankondiging van twee nieuwe leden van de raad van bestuur. Wagenaar vraagt op 17 december de aandeelhouders toestemming om de directeur Nederland Oswald Coene en de directeur Noord-Amerika, Kevin Roche, promotie te geven. Jaap Barendrecht, analist bij Friesland Bank: "Die frisse krachten helpen hem de organisatieverbetering te intensiveren."
De voorgangers van Rückert en Wagenaar namen vooral financiële maatregelen; over de operatie hoorde je ze niet, aldus analisten. Het interim-duo, dat op 21 februari het roer aantrad, schrapte die voorstellen en stelde vooral via reorganisaties orde op zaken. Zo verkochten ze de salarisdienstentak (nu weer Raet) en saneerden vooral Italië en Nederland; wereldwijd werden 1400 medewerkers ontslagen.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-05T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.