'Getronics in grote lijnen op orde'

Volgend jaar ook nieuwe cfo

Interim-directeuren Axel Rückert en Klaas Wagenaar hebben Nederlands' naar aantallen medewerkers gerekend op drie na grootste automatiseerder organisatorisch en financieel hersteld, zo stelt de Raad van Commissarissen. Ze benoemden maandag Wagenaar tot nieuwe topman. "We denken dat hij op die vlakken nog meer vorderingen gaat maken."

  
Klaas Wagenaar, de nieuwe topman van Getronics.

De wisselingen verjongen de top van Getronics aanzienlijk. Wagenaar (44) krijgt, als de aandeelhouders op 17 december zijn voorstel goedkeuren, per 1 januari steun van de directeur van Getronics Nederland, Oswald Coene (42) en directeur voor Getronics Noord Amerika, Kevin Roche (43). Ter vergelijking, Rückert is 56 en de twee voorgangers Peter van Voorst en Jan Doctor 65 respectievelijk 53.
De twee land-managers Coene en Roche zijn oudgedienden. Coene begon in 1991 bij de dienstverlener als manager bedrijfsontwikkeling en Roche startte in 1983 als systeemanalist bij Wang.

Taakverdeling

Nog niet bekend is welke taken de twee nieuwkomers krijgen. Analisten denken dat Wagenaar voorlopig de cijfers in de gaten blijft houden en dat de andere twee hem helpen de reorganisatie van het bedrijf te vervolmaken.
Getronics-woordvoerder Herbert van Zijl kan nog geen details geven over de taakverdeling. Hij beaamt dat de nieuwe directie vooral organisatorisch de puntjes op de i gaat zetten. "Financieel is het op orde. We kijken vooral naar de operatie." Hij zinspeelt erop dat er volgend jaar een financieel topman wordt benoemd. "En misschien komt er nog een vijfde directeur bij."
De Raad van Commissarissen grijpt de directiewisseling aan om ook zichzelf te reorganiseren. Zo volgt vice-voorzitter Marinus Minderhoud, voormalig directeur van ING 's zakenbank, begin volgend jaar de voorzitter Mijndert Ververs op. Nieuwe vice-voorzitter wordt dan Berend Brix, voormalig lid van de directie van Cap Gemini en Volmac. Ververs blijft wel lid van de raad.
Wagenaar en Rückert namen begin dit jaar het roer over van Peter van Voorst en Jan Docter. Die werden 21 februari weggestuurd door de Raad van Commissarissen. De twee partijen werden het niet eens hoe de schuldenlast aan te pakken die was ontstaan door de overname van Wang in 1999.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-05T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.