Managed hosting door True

6+ voor de ict (Gijs Hillenius)

Wie is er eigenlijk verbaasd dat onze ict'ers wat moedeloos zijn geworden? Volgens het imago-onderzoek, begin dit jaar uitgevoerd door Blauw en vorige week (pas) gepresenteerd bij koepelorganisatie Nederland-ICT, geven de automatiseerders hun eigen branche een zes-plus. De helft ervan overweegt daarnaast de sector te verlaten, aldus Blauw. Ter vergelijking nog even de cijfers van vorig jaar; toen gaven de ict'ers zichzelf een zeven-min en dacht 42 procent eraan zijn baan op te zeggen.

De precieze cijfers en hun onderbouwing even daargelaten, de stelling zal wel kloppen. Ook de buitenwacht heeft op dit moment geen hoge pet op van de sector. Het is een industrietak die grossiert in het te laat, te duur en onvolledig opleveren van projecten: er wordt te veel beloofd en te weinig waargemaakt.
De ongeveer zestig vertegenwoordigers van allerlei ict-bedrijven, aangesloten bij een van de vijf onderafdelingen van koepelorganisatie Nederland-ICT, reageerden mat. Drie voorzitters van de verschillende verenigingen (Henk Broeders, Ton aan der Stegge en Eric Annema) deden hun best ter plekke oplossingen te bedenken; vonken sloegen er echter niet af.
Een echte ict'er, zo eentje die liefdevol praat tegen de server die hij of zij onder handen heeft, had ongetwijfeld wèl boos gereageerd op wat Blauw-directeur Wout van der Wijk de branche aanraadt. Hij denkt dat een imago-campagne zou helpen. Er moet een nieuwe hype bedacht worden, hield hij de zaal voor en de voorzitters namen zijn suggestie graag over.
Maar dat lijkt ons nou juist de reden dat niemand de sector nog serieus wil nemen. Gewoon het werk goed doen, zorgen dat ict-investeringen resulteren in minder verspilling, efficiënter werken en beter functioneren. Pas dan kan de verjaarsvisitie weer met trots gemeld worden dat men werkt in de ict.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-11-28T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.