Managed hosting door True

Interimmers.com/Asen Consultants wil genoegdoening

Bemiddeling moet vonnis voorkomen

Een door de Utrechtse rechtbank aangewezen bemiddelaar is begonnen aan een laatste verzoeningspoging tussen Interimmers.com/Asen Consultants en Sogeti. Mislukt dit, dan komt er een vonnis.

Eerstgenoemde combinatie daagde Sogeti eind oktober voor de rechter om nakoming te vorderen van de schikking tussen beide partijen in april dit jaar.
Het conflict vloeit voort uit een overeenkomst van maart 2002. De netwerkorganisatie Interimmers komt met Iquip Informatica (later opgegaan in Sogeti) overeen dat de laatste ontwikkelwerk aan de internetomgevingen 'interimmers.com' (een portaal voor adviseurs en interim- en projectmanagers) en 'ict.com' (een vacaturebank) zal uitvoeren. De ontwikkeling van het achterliggende systeem van beide websites moet plaatsvinden met behulp van de Casstle-software van Asen Consultants. Eigenaar van dat bedrijf is Martin Ase, die ook aandeelhouder is van Interimmers en Ict.com. Met de Casstle-software kunnen bedrijfsprocessen als matching, contractering en facturering via een webbedrijfsmodel worden ingericht. Sogeti is verder verantwoordelijk voor het koppelen van het managementinformatiesysteem van Interimmers aan de webapplicatie.
Interimmers, dat ruim vier miljoen euro investeert, vindt dat Sogeti de werkzaamheden niet tijdig en deugdelijk uitvoert en blokkeert verdere betalingen. Sogeti op zijn beurt betwist dit oordeel en vordert betaling van de resterende opdrachtsom. Begin april 2003 vinden beide partijen elkaar in een minnelijke regeling.
In de dagvaarding valt te lezen dat een maand later Interimmers een brief naar Sogeti stuurt met als klacht dat de automatiseerder tekort is geschoten in de nakoming van de 'vaststellingsovereenkomst' van april. Ondanks de afspraak zouden niet alle gegevens over het ontwikkelwerk op de toegestuurde cd-rom staan. Sogeti ontkent, waarna de juridische strijdbijl opnieuw wordt opgegraven.
Interimmers hamert erop dat deze informatie essentieel is voor de verdere ontwikkeling en het onderhoud van de websiteomgeving. Het netwerkbedrijf wil bovendien het internetsysteem in licentie aan derden verkopen en zegt schade te ondervinden nu het daarin wordt belemmerd. Voorts beweert Interimmers dat Sogeti en in ieder geval één ex-werknemer informatie achterhouden. Het is bevreesd dat er webbedrijfsapplicaties op de markt komen waarin de door Asen ontwikkelde en gebruikte technieken zijn toegepast. Advocaat Terry Steffens van Ford Advocaten uit Amsterdam wijst er in zijn pleitnotitie fijntjes op dat moederbedrijf Cap Gemini tevergeefs heeft getracht een vergelijkbare applicatie te ontwikkelen.
Sogeti wil geen commentaar geven. Het wacht de resultaten van de gesprekken met de mediator af, aldus een zegsvrouw.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-11-07T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.