Managed hosting door True

Novell verrijkt zich met Suse

Netwerksoftwarefabrikant Novell koopt Linux-distributeur Suse. Dat maakte het bedrijf afgelopen dinsdag bekend. Suse is 183 miljoen euro in contanten waard.

Daags voor de overname circuleerden al geruchten over onderhandelingen tussen de twee. Ook de betrokkenheid van IBM wordt door Novell bevestigd; dat bedrijf neemt converteerbare aandelen ter waarde van 34 miljoen euro. De bestaande contracten voor ondersteuning van IBM-servers met Suse worden uitgebreid.
Afgelopen zomer kocht het bedrijf uit Utah een ander open source-bedrijf, desktop-softwareontwikkelaar Ximian. Novell kan zo de grootste desktop-Linux leverancier worden. Toevallig of niet, Red Hat maakte bijna gelijktijdig (zie voorpagina) bekend te stoppen met de desktopvariant en zich te concentreren op de serverversie.
Of dit het doel is van Novell, valt te betwijfelen. De Netware-fabrikant maakte midden dit jaar de eigen netwerkdiensten geschikt voor het open source-besturingssysteem. Belangrijk van Ximian is ook het distributie- en installatiegereedschap Red Carpet en het werk aan Mono, een open source-variant van Microsofts programmeertaal C#, de basis van .Net. De overname van Suse past daar goed bij: één omgeving voor alles, desnoods ook de desktopomgeving. De consultants van het in maart 2001 gekochte Cambridge Technology Partners zullen de combinatie zien te slijten aan grote ondernemingen en overheden.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-11-07T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.