Managed hosting door True

Antitrust-proces Intel uitgesteld

De antitrust-zaak van de Federale Handelscommissie (FTC) tegen Intel begint ruim een maand later dan gepland. De rechtszaak zou oorspronkelijk op 5 januari van start gaan, maar dat is verschoven naar 18 februari. De oorzaak voor het uitstel is de grote hoeveelheid documenten die doorgenomen moet worden.

De FTC beschuldigt Intel van monopolistisch gedrag jegens computerleveranciers, processorfabrikanten en producenten van grafische chips. De zaak steunt op drie incidenten waarbij Intel embargo-overeenkomsten met derden opzegde, of daarmee dreigde, indien die firma's niet eigen technologie in licentie zouden geven. Hierdoor kregen computerbedrijven geen vroege toegang tot details over Intel-technologie waardoor zij niet meer concurrerend konden opereren. Werkstationfabrikant Intergraph, die overigens weer de vredespijp rookt met Intel, zou één van de slachtoffers van deze praktijken zijn.

Xeon-fout hersteld

Verder heeft Intel een grove fout in zijn Xeon-processoren gerepareerd. De firma begint nu aan massaleveringen van deze Pentium II-variant. De fout saboteerde een broodnodige foutcorrectie in chipsets voor servers met vier Xeon-processoren. Dit probleem is opgelost door de circuits op de chipset te wijzigen. Intel wist deze fout in eerste instantie te omzeilen door elke individuele Xeon te testen. Relatief weinig processoren doorstonden die test, waardoor Intel niet kon voldoen aan de vraag.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-30T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.