Dell passeert Compaq in VS

Dell is in de Verenigde Staten Compaq voorbijgestreefd wat betreft het aandeel op de PC-markt. Dit blijkt uit cijfers van de onderzoeksbureaus IDC en Dataquest.

Ongeveer twee miljoen van de in totaal 11,7 miljoen PC's die in het afgelopen derde kwartaal in de VS zijn verkocht, was afkomstig van Dell. Daarmee komt het Texaanse bedrijf uit op een marktaandeel van 17,1 procent. Compaq ligt met 1,8 miljoen machines op 15,3 procent van de Amerikaanse markt.
Tot op heden bekleedde Compaq de nummer één positie in de Amerikaanse markt. Analisten voorspelden echter al enige tijd dat Dell dankzij diens directe-verkoopmodel zijn concurrent aan de kant zou zetten.
Dell maakte de laatste tijd dan ook een forse marktgroei door. In het derde kwartaal wist de PC-leverancier maar liefst twee keer zoveel te groeien als de Amerikaanse én de wereldwijde markt. Concurrent Gateway, die ook een direct-verkoopmodel hanteert, groeide anderhalf keer zo snel als die markten.
Traditionele PC-fabrikanten als Compaq en Hewlett-Packard wisten de marktgroei ongeveer bij te benen, terwijl de PC-activiteiten IBM 'slechts' half zo snel groeiden. Die drie bedrijven zijn bij elkaar genomen nog altijd goed voor het merendeel van de PC's die via distributeurs worden verkocht.  JB

Top 5 PC-leveranciers VS
Nr.
Naam
PC's
(in miljoenen)
Marktaandeel
(in procenten)
1.Dell1,99817,1
2.Compaq1,78015,3
3.Gateway1,0909,3
4.HP0,9558,2
5.IBM0,8907,6

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-29T00:00:00.000Z Jasper Bakker