Managed hosting door True

'Spin offs belangrijker dan publicaties'

Innovatieplatform Balkenende wil een ander beoordelingssysteem voor wetenschappers. Hun presteren moet niet worden afgemeten aan het aantal publicaties, maar aan de praktische toepassingen van het onderzoek. Dat stelde Frans Nauta vorige week donderdag in Den Haag.

Dat universiteiten de methoden moeten veranderen waarop ze hun wetenschappers beoordelen, was een van de eerste conclusies, aldus Nauta. "Wie het meest publiceert, krijgt het meeste geld. De hoogleraar echter die zijn onderzoek toepast, gaat 'down' in zijn 'ratings'. Dat moeten we aanpakken."
Tijdens het debat over het belang van ict, georganiseerd door jubilerend Computable, informeerde Nauta de aanwezigen over de eerste vergadering van het innovatieplatform, een groep van vijftien vertegenwoordigers van universiteiten, onderwijs en bedrijfsleven, die met twee ministers en premier Balkende praten over manieren om het land innovatiever te maken. Balkenende wil dat het innovatieplatform een 'ijsbreker' wordt voor de kenniseconomie
Nauta is secretaris van het platform. Hij is daarnaast voorzitter van Nederland Kennisland, een stichting die hij vier jaar geleden opzette.
Het innovatieplatform kreeg tijdens het Computable-debat kritiek te verduren van ict-branchevereniging Nederland-ICT. Voorzitter Henk Broeders stelde dat het platform een kans gemist had doordat ict-bedrijven in het platform ontbreken. Nauta verweet de branche niet te kunnen lobbyen: "Die discussie 'Ik zit er niet in', is zo'n onzin. Was Microsoft een Nederlands bedrijf geweest, had het erin gezeten. Calimero, ik ben nieuwsgierig naar wat jullie van plan zijn."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-17T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.