Wegvallen IBM-relatie leidt niet tot groei voor Unisys en Getronics

Wegvallen IBM-relatie leidt niet tot groei voor Unisys en Getronics

Unisys en Getronics hebben geen grote groei gerealiseerd in hun diensten aan klanten van Dell sinds de laatste zijn relatie met IBM beëindigde. Deze drie dienstverleners waren ingehuurd voor Dells klantenondersteuning. Dat is vanwege de economische malaise teruggedraaid naar twee.

Dells dienstverleningscontract met IBM is door beide partijen opgezegd, verklaart woordvoerster Etta Pouw van IBM Nederland. Dell benaderde deze dienstenpartner eind vorig jaar over de mogelijkheid tot herziening van de overeenkomst. Zowel de omvang als de opbrengsten bleken tegen te vallen.
IBM onderstreepte dit. In november vorig jaar verviel het in september 1999 getekende contract, vier jaar vóór het verstrijken van de looptijd van zeven jaar. Dit is een gevolg van de economische omstandigheden, aldus beide bedrijven. "In wezen door minder vraag in verhouding tot het aanbod", zegt Pouw.
Het contract had een geschatte waarde van zes miljard dollar. Beide bedrijven geven geen gegevens over de totnogtoe behaalde omzet. In mei dit jaar heeft Dell voor de Amerikaanse markt een nieuw dienstencontract gesloten met IBM's Global Services-tak. De Europese situatie is ongewijzigd, zegt Dell-woordvoerster Ingrid Goos.

Meer ruimte

Dit biedt meer ruimte aan de andere twee dienstenpartners, Unisys en Getronics. Unisys-woordvoerder Erwin Zijlstra vertelt nu dat de omzet uit Dell Enterprise Warranty Services wel is toegenomen door het wegvallen van IBM. Unisys heeft echter niet specifiek klanten gewonnen.
De verdeling van diensten in het Dell-callcentrum geschiedt namelijk willekeurig, met uitzondering van de enkele klanten die een eigen voorkeur aangeven. Wie IBM prefereert kan daar nog wel terecht, maar dan niet standaard.
 
Jasper Bakker

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-11T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.