Cgey overweegt overname Transiciel

Nieuwegeinse automatiseerder UCC krijgt mogelijk nieuwe moeder

Cap Gemini Ernst & Young praat met de Franse branchegenoot Transiciel over een overname. Dat zou betekenen dat het vroegere UCC uit Nieuwegein weer een andere moeder krijgt.

Transiciel (een samentrekking van de Franse woorden transformer = veranderen en logiciel = software) gold lange tijd als het paradepaardje van de Franse automatiseringsbranche. In 2001 riep het financieel-economisch tijdschrift L'Expansion dit in 1991 door ex-Cap Gemini manager Georges Cohen opgerichte detacheringsbedrijf nog uit tot beste Franse bedrijf uit het afgelopen decennium. Transiciel kon ook lange tijd de crisis buiten de deur houden, maar dit jaar volgde de onherroepelijke terugslag. De ambitieuze groeiplannen voor Europa, die na de beursgang in 1998 waren aangekondigd, kwamen in gevaar. Bovendien mislukte een poging om Thales Information Systems over te nemen. Met aansluiting bij Cap Gemini Ernst & Young zou de gewenste internationalisering toch worden gerealiseerd. Voor Cgey betekent een mogelijke acquisitie een versterking van de positie op de Franse thuismarkt, waar het steeds meer marktaandeel verliest.
Transiciel neemt achter Cgey, Atos Origin, Steria en Unilog de vijfde plek in op de Franse automatiseringsmarkt met een omzet van 565 miljoen euro en 7400 medewerkers.

UCC

In 2001 nam Transiciel als onderdeel van de Europese expansieplannen het Nederlandse beursgenoteerde UCC over voor 62 miljoen euro. UCC - dat vooral bekend stond als SAP-implementator, maar tevens Oracle- en Microsoft-oplossingen, advisering en beheerdiensten aanbood, zocht een grote, financieel sterke partner. Directeur Pierre Dalmaz van Transiciel verklaarde toen tegen Computable dat UCC als merknaam voorlopig bleef bestaan, vanwege de onbekendheid van zijn bedrijf op de Nederlandse markt. Begin dit jaar kondigde UCC (204 miljoen euro omzet, 350 medewerkers) aan dat het voortaan Transiciel Nederland heet. Die naamsverandering zal van korte duur zijn, wanneer de overname van Transiciel door Cgey doorgaat. Naar verwachting zal het voormalige UCC dan opgaan in Sogeti, het op lokale markten georiënteerde detacheringsvehikel van Cgey.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-05T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.