AT&T ziet weer brood in IT

AT&T en Hewlett-Packard gaan samen uitbestedingsdiensten exploiteren. De Amerikaanse telecomgigant biedt hierbij klanten toegang tot zijn wereldwijde netwerk en datacenters en levert ondersteunende netwerkdiensten. HP treedt op als consultant en regelt de hard- en software. De krachtenbundeling is gericht op het ondersteunen van elektronische handelssystemen.

De ICT-koers van het telecomconcern is grillig. In 1991 nam AT&T NCR en databaseleverancier Teradata over en voegde dit samen met de eigen moeizaam opererende IT-divisie. De IT-activiteiten bleven echter slecht lopen. Medio jaren negentig kondigde AT&T aan zijn automatisering (als NCR) en netwerkdiensten (als Lucent Technologies) weer af te stoten. Vanaf 1998 toont AT&T weer belangstelling voor ICT. Dat jaar verwerft het de netwerkdivisie van IBM, in ruil voor de uitbesteding van het applicatie- en gegevensbeheer. In april van dit jaar maakte AT&T, British Telecom en hun joint venture Concert bekend de komende drie jaar een netwerk van 44 Internetdatacenters op te zetten.
Overigens kampt AT&T met een uittocht van grootzakelijke klanten als gevolg van slechte dienstverlening. Het bedrijf heeft hierdoor dit jaar al 5,6 miljoen dollar aan omzet verloren.  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-18T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.