Tulip niet verder met Commodore

Tulip Computer uit Den Bosch ziet af van de overname van PC-producent en winkelketen Commodore. De besprekingen tussen beide computerbedrijven zijn afgelopen maandag afgebroken. De twee wilden niet onthullen op welke gronden dit is gebeurd. Geruchten doen echter de ronde dat Commodores productievolume te laag zou zijn en dat dat bij de onderhandelingen niet boven tafel is gekomen.

Analisten waren niet geschokt over het afketsen van de overname. "Tulip en Commodore zijn wel complementair wat betreft de zakelijke en de consumentenmarkt, maar financieel vergaat het ze allebei niet zo goed", reageerde de beleggingsafdeling Den Bosch van ABN Amro. "Op dit moment zijn wij nogal terughoudend wat deze bedrijven betreft."

Afwachten

Andere experts, waaronder ING Barings, volgen de twee firma's al enige tijd niet meer. Vooral door de dalende financiële prestaties van de laatste paar jaar. Het vertrouwen in een gezonde fusie lijkt al enkele maanden geleden aan kracht te hebben ingeboet.
De beurskoersen van zowel Tulip als Commodore hebben nog niet veel te lijden gehad van het afgeblazen samengaan. De handelaren tasten, net zoals de analisten, nog redelijk in het duister over de redenen voor het mislukken van de onderhandelingen. "Men wacht nog af", meent een analist.
Gerard van Lindhout, Commodores vice-president, ziet in ieder geval op korte termijn geen toekomst meer met Tulip. Wat de lange termijn betreft, dekt hij zich in: "Alles is mogelijk. Het gaat tegenwoordig steeds meer om volume en er zijn maar weinig bedrijven die zoals wij in de consumentenmarkt zitten."
Op dit moment beraadt de PC-fabricerende winkelketen zich over mogelijke andere bedrijven om mee samen te werken of te fuseren. Namen wil of kan Van Lindhout nog niet noemen. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-01T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.