Debis stapt uit Cap Gemini Sogeti

Debis heeft zijn belang van 24,4 procent in Cap Gemini Sogeti afgestoten. Het bedrijf, dochteronderneming van het Duitse industrieconcern Daimler-Benz, heeft de aandelen voor 1,6 miljard gulden verkocht aan de Franse investeringsmaatschappij CGIP die reeds een belang van 20 procent in handen heeft. Het management van Cap Gemini Sogeti heeft 19 procent van de aandelen in bezit. De rest is genoteerd op de beurs van Parijs.

Voorts koopt Debis het belang terug van 19,6 procent dat Cap Gemini heeft in Debis-Systemhaus. Daarmee zijn alle banden tussen beide bedrijven doorgesneden.
Debis-Systemhaus heeft onlangs een contract met de Italiaanse bankgroep Banco Ambrosiano Veneto (Ambroveneto) afgesloten. Het betreft de uitbesteding van gegevensbewerking en het beheer van ongeveer 10.000 gebruikersterminals, 700 geldautomaten en 17.000 bankbalies. Het contract heeft een looptijd van tien jaar en een waarde van 1 miljard mark. RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-18T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.