Resultaten Software AG duiken onder de nullijn

DARMSTADT - De resultaten van de Duitse database-fabrikant Software AG zijn over 1995 in de rode cijfers beland. Het bedrijf maakt een verlies van 50 miljoen mark bekend. Als gevolg hiervan zal 10 procent van de werknemers ontslagen worden. Peter Schnell, een van de mede-oprichters van de onderneming en momenteel voorzitter van de directie, legt bovendien zijn functie neer.

Ook in 1994 boekte Software AG al een verlies. Dit bedroeg toen 12 miljoen mark. Ondanks het slechtere resultaat, nam de omzet toe van 699 miljoen naar 788 miljoen mark in 1995. Financieel directeur Romin Neumeister - afkomstig van Tandem Duitsland - gelooft dat de onderneming pas in 1997 weer winst zal maken. De omzet moet dit jaar met zo'n 7 procent kunnen stijgen, aldus Neumeister.
"Toonaangevende technologie is niet langer voldoende om succes te hebben in de IT-markt", erkent de aftredende Schnell. Zijn opvolger is nog niet bekend; hij zal echter pas vertrekken als deze gevonden is.
Volgens Software AG is het verlies van 1995 vooral te wijten aan een onverwachte belastingaanslag ter hoogte van 21 miljoen mark over de jaren 1989 tot en met 1992.

Nieuwe produkten

Ondanks de financiële perikelen introduceren de Duitsers een pakket software-produkten voor data warehousing. Kern van deze Intelligon-lijn is het beheer-tool Sourcepoint. Volgens analisten van ondermeer de Gartner Group zou dit gereedschap uniek zijn. Het bureau verwacht een sterk groeiende markt voor hulpmiddelen bij het beheer van grote datapakhuizen. Sourcepoint regelt het ophalen en omvormen van gegevens uit databases, alsmede het transport naar het pakhuis en de opbouw ervan. Het produkt werkt volgens eigen zeggen onafhankelijk van besturingssysteem en database.
Om de introductie van Intelligon te ondersteunen, liet Software AG onderzoeksbureau IDC een onderzoek doen naar de verdiensten uit gegevenspakhuizen. Het bureau kwam tot de conclusie dat bij de 62 onderzochte ondernemingen de gemiddelde return-on-investment op pakhuizen maar liefst 400 procent bedroeg. MU

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-28T00:00:00.000Z Maurice van Uden
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.