Overeind dankzij toeleveringsketen

Dick Hunter: 'Ik streef naar een perfecte en permanente balans tussen vraag en aanbod'

Tot dusver heeft Dell de malaise in de technologiesector doorstaan. Volgens vice-president Dick L. Hunter is dat te danken aan de zeer efficiënte toeleveringsketen van het bedrijf, dat directe verkoop tot kunst heeft verheven. "Ons streven is om voorraden te vervangen door informatie", vertelt hij in een interview.

In het hightech-universum is Dell Computer bijna een natuurkracht. In minder dan twintig jaar heeft Michael S. Dell, de oprichter van het bedrijf, een persoonlijk vermogen van 16 miljard dollar weten te vergaren, terwijl zijn bedrijf nu een marktwaarde van zo'n 25 miljard dollar heeft, hoger dan branchegenoten als IBM, Hewlett-Packard of Compaq. Zijn build-to-order-model heeft school gemaakt als nieuwe productiefilosofie.

 


De auteur van deze bijdrage heeft (nog) geen toestemming gegeven voor elektronische publicatie. Raadpleeg de Computable van bovenstaande datum voor de complete tekst van dit artikel. Heeft u de betreffende Computable niet (meer) in uw bezit, bel dan (023) 546.3413.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-15T00:00:00.000Z Business Week
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.