It'ers ABN Amro kijken bij partners

Offshore-banenplan bank vertraagd in volgende fase

Deze week vonden de eerste bedrijfsbezoeken plaats in het kader van het ICT-Banenplan van ABN Amro. Zo'n 135 automatiseerders zijn uitgenodigd om te praten over een eventuele overstap naar een van de vijf partners: BT Global Services, Centric, Getronics, Ordina en Yacht.

In het kader van het ICT-Banenplan - afgelopen april organiseerde de bank reeds een banenmarkt - kunnen door 'offshoring' boventallig geraakte it-medewerkers met behoud van werk (en een arbeidsvoorwaardencompensatie) vrijwillig overstappen naar een van de vijf daarvoor geselecteerde it-partners. Een eerste groep van 135 applicatieontwikkelaars en it-ondersteuners kan de komende drie weken bepalen of ze een geschikte vacature bij een van de vijf zien, en of ze willen overstappen. Een woordvoerder van ABN Amro benadrukt dat deze groep nog niet officieel boventallig is verklaard. "We willen ze nu in de gelegenheid stellen om zich goed te informeren over de voorhanden zijnde vacatures. Ze kunnen gesprekken voeren en zelf afwegen of ze geïnteresseerd zijn in een overstap."
De vijf bedrijven - Yacht doet volgens de zegsman gewoon mee, ondanks het gerucht dat de uitzendorganisatie zich heeft teruggetrokken vanwege de vertraagde uitvoering van het banenplan - hebben in totaal 374 vacatures op het gebied van applicatieontwikkeling en 190 vacatures voor it-ondersteuning. Het leeuwendeel komt van Getronics PinkRoccade, dat 168 ontwikkelaars en 115 ondersteuners zoekt. Na deze eerste groep zal over een paar weken een tweede groep automatiseerders met andere functies worden uitgenodigd om op bedrijvenaudiëntie te gaan.
ABN Amro doet zijn ict van de detailhandeldivisie de deur uit (medio 2002 verkocht het reeds de divisie ICT Wholesale Clients aan EDS). Voor de uitbesteding van de it-infrastructuur onderhandelt de bank met IBM en HP. Voor het applicatiebeheerstuk praat ABN Amro met de Indiase offshore-automatiseerders Tata Consultancy Services en Infosys. Voor het offshoren van de applicatieontwikkeling komen de Indiase bedrijven Tata, Infosys en Patni én IBM en Accenture in aanmerking. Bij ABN Amro ICT in Nederland werken nu nog 1600 automatiseerders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-17T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.