CA laat oog vallen op EDS Cap Gemini en Perot Systems

Het mislukken van de vijandige overname van Computer Sciences Corporation heeft Computer Associates niet van het overnamepad gebracht.

Volgens berichtgeving in de Amerikaanse vakpers zou Charles Wang zijn ogen gericht hebben op de dienstverleners EDS, Cap Gemini en Perot Systems. Eerder meldde Wang zich in zijn acquisitiebeleid niet meer te richten op één grote dienstverlener, maar wereldwijd op meerdere kleinere partijen. Hij wijst de geruchten dan ook van de hand. Ook Cap Gemini in Nederland ontkent het gerucht met kracht.
CA's jongste aankoop betreft de divisie Professional Helpdesk (PHD) van het bedrijf Dssi, wat voor een bedrag van zeven miljoen dollar werd overgenomen. De koop vond vorige maand plaats vlak voor het immense CA World in New Orleans. Terwijl Wang tijdens publieke optredens nauwelijks nog over andere zaken dan acquisities praat, werd om onduidelijke redenen nauwelijks ruchtbaarheid gegeven aan de koop van PHD. De leverancier van helpdesksoftware is in 1994 opgericht en brengt sinds twee jaar zijn product op de markt, in Nederland via wederverkoper Braite uit Veenendaal. De marktpenetratie is ondanks een sterk opgebouwde merknaam blijven steken op slechts 2 procent.

Oude stek

Volgens PHD hebben al zijn medewerkers een baan aangeboden gekregen bij CA en de ontwikkelaars van PHD blijven op hun 'oude' stek zitten in Stamford. Eerder kocht CA in 1995 al helpdesksoftware van Legent: Paradigm Service Desk, dat als Advanced Helpdesk gebundeld wordt met de beheersoftware Unicenter TNG. PHD wordt omgedoopt in Paradigm Workgroup en is bestemd voor NT-servers met maximaal 250 gebruikers. Naar verwachting worden beide helpdeskproducten geïntegreerd. CA heeft PHD naar eigen zeggen gekocht vanwege de gebruikersinterface en de configuratietools.  RV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-22T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.