Software-tak Citibank naar Nederland

Citil, een onderdeel van het Amerikaanse Citibank is onder de naam i-flex een campagne gestart om in de Benelux door te breken. Met een Nederlandse partner, Chryos Finance Technology, en het software-product Flexcube, probeert i-flex op de shortlist van de financiële wereld te komen. Rabobank International is de eerste klant in Nederland; Amsterdam wordt de thuishaven van het Europese supportcentrum.

Citil (Citicorp Information Technology Limited) is de software-divisie van het Amerikaanse Citibank. In 1993 vestigde Citibank deze divisie in India, om voor de eigen groep financiële software te ontwikkelen. Deze automatiseringsdivisie ging de software van Citibank ook aan andere partijen leveren, aanvankelijk alleen in Azië. Citibank maakte van Citil een zelfstandig softwarebedrijf, dat voor 49,5 procent in handen is van Citicorp Venture Capital.
De relatie met Citicorp werkt niet alleen in het voordeel van Citil. In Europa, waar Citil zijn vlaggenschip Flexcube graag zou slijten aan partijen als ABN Amro, doen banken niet graag zaken met een softwarebedrijf dat banden onderhoudt met hun grootste concurrent. Voor de Europese lancering heeft Citil daarom zijn naam veranderd in i-flex. Chryos, de Nederlandse partner van i-flex, moet de Indiase software-ontwikkelaars introduceren in de lokale bankwereld. Directeur van Chryos is Milko Huijben, voorheen directeur van Simac Distributie.   MH

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-26T00:00:00.000Z Marco van der Hoeven