Managed hosting door True

Nog geen Atos Origin-cao

Bij Atos Origin dreigt een cao-conflict. Bonden en or praten het personeel bij op drukbezochte bijeenkomsten.

De onderhandelingen over een nieuwe cao per 1 mei 2003 zijn opgeschort. Kern van het conflict is tweeledig, zegt Jan Paul Veenhuizen van FNV Bondgenoten. "Vakbonden en or willen een echte cao met loonafspraken. Bij de vorige gold dat jaarlijks met de directie werd gesproken over loonontwikkelingen, waarna de top eenzijdig vaststelde wat er ging gebeuren." Hij wijst er verder op dat de directie morrelt aan de arbeidsvoorwaarden, die ze 'te goed' vindt. Bonden en or organiseerden vijf drukbezochte personeelsbijeenkomsten.
Henny Hendriks, directie personeelszaken bij Atos Origin: "In september overlegden we tot nu toe over loonontwikkelingen. We zien geen reden dit te veranderen." Volgens hem willen de sociale partners de nullijn van de directie nu al ter discussie stellen. Overigens wil de top het huidige arbeidsvoorwaarden-cafetariamodel niet wijzigen. Hendriks gaat ervan uit dat de sociale partners verder onderhandelen.
Veenhuizen waarschuwt dat moeizame cao-onderhandelingen de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden van de 2300 overgenomen KPN-automatiseerders kunnen verstoren. Hendriks: "Het overleg met de KPN-bonden loopt prima. En ik verwacht niet dat onze arbeidsvoorwaarden totaal veranderen. De harmonisatie kunnen we gewoon afronden."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-16T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.